היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

ממולאים ברוטב עגבניות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ממולאים ברוטב עגבניות שרי, להתענג על כל ביס, סיר מלא כל טוב, הטעם מושלם והמרקם משגע, הריח קורא לכולם לשולחן, אני מבשלת חצי בישול על הגז ואת הפינלה בתנור, הממולאים מקבלים טקסטורה מטריפה, הטעם הופך מרוכז יותר המילוי נמס על הלשון, אי אפשר להפסיק לזלול, יש סרטון הכנה למטה…

כאן תמצאו פלפלים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק ויש גם בצל ממולא

ממולאים ברוטב עגבניות

חומרים סיר סוטאז' רחב ועמוק 28 ס"מ או 30 ס"מ (ללא ידיות מפלסטיק):
כ- 10 פלפלים בינוניים אדומים וירוקים (ירוק בהיר)
2 בצלים גדולים מאוד
1 בצל בינוני 

 חומרים למלית :
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
2 כפות שמן
2 כפות רסק גדושות
1 בצל גדול מגורד גס
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה

לרוטב:
4 כוסות מים רותחים .
3 כפות רסק טבעי או כוס וחצי רוטב עגבנות איכותי 
15 עגבניות שרי
1 בצל לבן בינוני קצוץ
1 כפית מלח גדושה
1 כף פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור

חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה להגשה ( לא חובה) 

אופן הכנה:
   
המילוי :
לשים אורז שטוף, בשר טחון, 2 כפות שמן, בצל מגורד גס, 2 כפות רסק, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, לערבב עם כף את חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר לערבב ידנית) .

שוטפים את הפלפלים ומרוקנים גבעולים וגרעינים, אני "דוקרת" את הפלפלים עם סכין ב-4 צדדים על מנת ליצור פתח דק לכניסת נוזלים בזמן הבישול .

 הרכבת הממולאים:

בסיר שמים 2 כפות שמן, בצל אחד קצוץ ומטגנים על אש גבוהה כ1 דקה, מוסיפים עגבניות שרי חצויות לחצי
ומטגנים חצי דקה, מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות טבעי ומערבבים כמה שניות, מוסיים פפריקה, פלפל שחור, 1 כפית גדושה מלח, 2 כוסות מים ומערבבים, מסירים מהאש ל-5 דקות.

מסדרים את הפלפלים בתוך הרוטב כשהפתח כלפי מעלה, ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז עד ל-3/4 גובה הפלפלים, את הבצלים חותכים לרבעים ודוחפים בין הפלפלים.
מוסיפים עוד 2 כוסות מים לסיר (מהצד לא על הפלפלים).

מחזירים לאש ומביאים לרתיחה, ברגע שהרוטב מבעבע מפזרים את הרוטב על הממולאים לפזר בנדיבות לתוך הפלפלים זה חשוב, מרתיחים את התבשיל כ-15 דקות עם מכסה סגור,

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומעבירים את סיר הממולאים (מכוסה) לתנור לשעה וחצי שעתיים לפחות, או עד שהרוטב מסמיך וכמעט נעלם מדי פעם מוזגים עם כף מהרוטב בסיר על כל הממולאים, כשהפלפלים מוכנים, להוציא מהתנור להגיש ולהתענג על כל ביס .     

אפשר לפזר חופן פטרוזליה שטופה וקצוצה לפני ההגשה .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

  1. מזכיר לי את הממולאים שסבתי הייתה מכינה. מתכון מעולה אהובה ❤️

  2. הכנתי את הממולאים בדיוק לפי ההוראות מעולה הכל נאכל בככיף טעים רק מחמאות
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן