

ממולאים ברוטב עגבניות שרי, להתענג על כל ביס, סיר מלא כל טוב, הטעם מושלם והמרקם משגע, הריח קורא לכולם לשולחן, אני מבשלת חצי בישול על הגז ואת הפינלה בתנור, הממולאים מקבלים טקסטורה מטריפה, הטעם הופך מרוכז יותר המילוי נמס על הלשון, אי אפשר להפסיק לזלול, יש סרטון הכנה למטה…
כאן תמצאו פלפלים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק ויש גם בצל ממולא
ממולאים ברוטב עגבניות
חומרים סיר סוטאז' רחב ועמוק 28 ס"מ או 30 ס"מ (ללא ידיות מפלסטיק):
כ- 10 פלפלים בינוניים אדומים וירוקים (ירוק בהיר)
2 בצלים גדולים מאוד
1 בצל בינוני
חומרים למלית :
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
2 כפות שמן
2 כפות רסק גדושות
1 בצל גדול מגורד גס
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
לרוטב:
4 כוסות מים רותחים .
3 כפות רסק טבעי או כוס וחצי רוטב עגבנות איכותי
15 עגבניות שרי
1 בצל לבן בינוני קצוץ
1 כפית מלח גדושה
1 כף פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה להגשה ( לא חובה)
אופן הכנה:
המילוי :
לשים אורז שטוף, בשר טחון, 2 כפות שמן, בצל מגורד גס, 2 כפות רסק, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, לערבב עם כף את חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר לערבב ידנית) .
שוטפים את הפלפלים ומרוקנים גבעולים וגרעינים, אני "דוקרת" את הפלפלים עם סכין ב-4 צדדים על מנת ליצור פתח דק לכניסת נוזלים בזמן הבישול .
הרכבת הממולאים:
בסיר שמים 2 כפות שמן, בצל אחד קצוץ ומטגנים על אש גבוהה כ1 דקה, מוסיפים עגבניות שרי חצויות לחצי
ומטגנים חצי דקה, מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות טבעי ומערבבים כמה שניות, מוסיים פפריקה, פלפל שחור, 1 כפית גדושה מלח, 2 כוסות מים ומערבבים, מסירים מהאש ל-5 דקות.
מסדרים את הפלפלים בתוך הרוטב כשהפתח כלפי מעלה, ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז עד ל-3/4 גובה הפלפלים, את הבצלים חותכים לרבעים ודוחפים בין הפלפלים.
מוסיפים עוד 2 כוסות מים לסיר (מהצד לא על הפלפלים).
מחזירים לאש ומביאים לרתיחה, ברגע שהרוטב מבעבע מפזרים את הרוטב על הממולאים לפזר בנדיבות לתוך הפלפלים זה חשוב, מרתיחים את התבשיל כ-15 דקות עם מכסה סגור,
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומעבירים את סיר הממולאים (מכוסה) לתנור לשעה וחצי שעתיים לפחות, או עד שהרוטב מסמיך וכמעט נעלם מדי פעם מוזגים עם כף מהרוטב בסיר על כל הממולאים, כשהפלפלים מוכנים אחרי שעתיים וחצי בערך, משתנה מתנור לתנור הכי חשוב לבדוק את מצב סיר), להוציא מהתנור להגיש ולהתענג על כל ביס .
אפשר לפזר חופן פטרוזליה שטופה וקצוצה לפני ההגשה .

6 תגובות
מזכיר לי את הממולאים שסבתי הייתה מכינה. מתכון מעולה אהובה ❤️
תודה רבה רבה,
איזה כיף לשמוע 🙂
הכנתי את הממולאים בדיוק לפי ההוראות מעולה הכל נאכל בככיף טעים רק מחמאות
תודה
אלופהה♥️♥️ יצא טעיםםם מאוד
תודה רבה על עוד מתכון מעולה🥰
אלופההה בפעם השלישית שאני מכינה וכל בני הבית נהנים .
תודה על עוד מתכון מוצלח וטעים ♥️♥️🥰
איזה כיף לשמוע תודה רבה רבה