היי, אני סיגל ברמר

בת 44 מחולון נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני  המטבח הוא לב הבית.

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בקלאווה מלפוף עירקי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בקלאווה מלפוף עירקי, במילוי אגוזים הצורה מיוחדת ויפה להגשה, תדמיינו ביס מתוק ומילוי עשיר ומפנק..

ראש השנה מתקרב וכולנו מחפשים קינוח קצת שונה ואחר, אני מצרפת לכם מתכון של מלפוף טעים קריספי ועשיר, עשוי מבצק פילו במילוי שקדים, אגוזים ,הל, סוכר, קינמון וציפורן, בתוספת סירופ מתוק, סוג של בקלאווה, הצורה מאוד פשוטה להכנה, צירפתי סרטון הדגמה

לעוד מתכוני בקלאווה :

בקלאווה מיוחדת ,

 בקלאווה עם גבינה 

מלפוף עירקי – בקלאווה

חומרים:
מקל עץ קוטר 1 ס"מ (רכשתי בהום סנטר )

תבנית תנור/ פיירקס
1 חבילה בצק פילו
3/4 כוס שמן קנולה
 
חומרים למלית:
250 גרם שקדים (לא קלויים)
250 אגוזי מלך
1 כוס סוכר 
1 כף שמן/חלבון ביצה
2 כפות מים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
 
אופן הכנה:
טוחנים במג'ימיקס 1 כוס סוכר עם 1 כוס אגוזים כ-1 דקה,
 
להוסיף את יתרת האגוזים והשקדים ולטחון גס (לא ליצור מחית ),
 
להעביר את תערובת האגוזים הטחונים לקערה ולהוסיף את התבלינים, חלבון ביצה והמים, נוצרת לנו תערובת לחה להניח בצד.
 
סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף לימון
 
סירופ אופן הכנה:
 
לשים בקלחת את הסוכר והמים להביא לרתיחה (לערבב מדי פעם ), מרגע הרתיחה לבשל על אש גבוהה 5 דקות נוספות
ולהסיר מהאש להניח לקירור.
 
אופן הכנה:
אין צורך לפחד לעבוד עם בצק פילו זה באמת קל, יש להפשיר אותו במקרר ולהוציא אותו מהאריזה סמוך לעשיית המלפוף .
(רצוי לצפות בסרטון ההדגמה לפני ההכנה )

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ,מניחים דף פילו  ומברישים היטב בשמן (עדיף בעזרת מברשת סיליקון) ,

מניחים את המקל בקצה דף הפילו התחתון ומגלגלים חצי סיבוב, המקל מכוסה בפילו ,
 
מניחים 2 כפות גדושות מהמילוי לכל אורך בצק הפילו צמוד למקל ומהדקים,
 
מגלגלים את המקל (המלופף בבצק פילו) עם תערובת האגוזים סיבוב נוסף ,
 
מברישים את הבצק במעט שמן וממשיכים לגלגל עד למחצית דף הפילו וחותכים, יש אפשרות לגלגל את כל דף הפילו ואז מקבלים טיפה יותר בצק כמו בתמונה, זה קריספי וטעים לאחר האפייה. (תבחרו איזה דרך שטעימה לכם יותר )
 
משמנים היטב את הגליל שנוצר, מכווצים קצה אחד של הבצק על המקל (דוחפים את הבצק מהצד למרכז ) וגם את הקצה השני,
 
מוצאים את המקל ומקבלים מלפוף, מכינים כך את כל הבקלאוות, מסדרים על מגש אפייה,
לא צמודים אחד לשני, חותכים לגודל הרצוי לפני האפייה (אני חותכת כל מלפוף ל-3 חתיכות )
 
לאפות בחום 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהמאפה אפוי היטב זהוב/חום מכל הכיוונים  .
כשהמאפה יוצא מהתנור יש לפזר מעל בעזרת כף את הסירופ שהתקרר (אני משאירה קצת סירופ לפיזור נוסף בזמן ההגשה) תהנו…..
 
אפשר להכין מראש ולהקפיא לא אפוי ולאפות יום, יומיים לפני ההגשה, המרקם לא נפגם ויש לכם קינוח מהיר וטעים.
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

    1. היי הילה, במתכון את מנחה לא לשים את המלפוף צמודים אחד לשני אך בסרטון שמתי לב שאת מניחה מצמידה אותם בתבנית. מה יותר נכון לעשות? או מה ההבדל בתוצאה?
      תודה מראש ושנה טובה

      1. היי ליאת שמי סיגל..
        הכי נכון לא לשים אותם בצפיפות ככה הם נאפים מכל הכיוונים בצורה שווה והופכים לקריספים
        חג שמח

  1. היי סיגל ! אני חייבת לשאול
    ראיתי כל מיני מתכונים לבקלאוות , האם זה באמת סגנון עירקי ?
    ראיתי גם בקלאווה יוונית אותו סגנון כמו המלפוף שלך . ערמה של אגוזים אחידה – ואז גלגול
    רק התורכי שונה – מפזרים מעט מאוד אגוזים על כל יריעת הפילו ואז מגלגלים.

    מה הכי טעים לדעתך ?

  2. היי הילה ,
    זו הצורה של הבקלאווה העירקית (המלפוף)
    לכל עדה יש את הסגנון והטעם שלה (כמו בהמון מאכלים שאנו מכירים ,ממולאים,כמו בקובות ) אני אוהבת עם המון אגוזים זה יותר עשיר וטעים מבחינתי 😍, הכל עניין של טעם 😍😍

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן