היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מוקפץ ירקות ופרגיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוקפץ ירקות ופרגיות

מנה חמה חמה וטעימה, מוקפץ ירקות ופרגיות שתי מנות טעימות כל אחת בפני עצמה אבל ביחד זה שילוב מושלם בתוספת קשיו וקצת חריף מנה כמו של מסעדה ….

אני מכינה את המוקפץ והפרגיות בנפרד, כיון שהילדודס שלי לא אוהבים מוקפץ בשרי, אבל אני כן, ככה כל הצדדים מרוצים, זו מנה מהירת הכנה בתנאי שהירקות חתוכים מראש תכלס זו העבודה היחידה …

הירקות עוברים צלייה מהירה בחום גבוהה (על מנת שלא יפרישו נוזלים ויתחילו להתבשל) מוסיפים להם אטריות אורז (שמתבשלות במהירות) ואת הרוטב, את הכל מקפיצים בחום גבוהה והמנה מוכנה.

את הרוטב תמיד אפשר לשנות לטעמכם האישי, יותר מתוק יותר מלוח קצת חריף או לוהט איך שעובד לכם.

גם הפרגיות מהירות וקלות להכנה הן נשארות עסיסיות גם ליום המחרת.

אני מגישה את שתי המנות ביחד ומתענגת על כל ביס טעים, גם אתם מנסים לאכול בצ'ופסטיקס כל פעם מחדש? אני לא מתייאשת לנסות אבל בסוף חוזרת לאכול במזלג…. נו סינית אני לא

מוקפץ ירקות ופרגיות

 חומרים מוקפץ אטריות אורז וירקות :
1 חבילה אטריות אורז רחבות מאסטר שף
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 פלפל אדום גדול (גמבה) חתוכה לרצועות
1 חבילה פטריות שמפיניון טריות לחתוך גס לפרוסות
3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות של 3 ס"מ
1 גזר גדול חתוך לגפרורים
1/2 פלפל צ'ילי חריף (לטעמכם אפשר גם בלי)

להגשה: אגוזי קשיו קלויים, בצל ירוק חתוך לטבעות, מעט כוסברה (לא חובה אבל מוסיף המון)

רוטב:
8 כפות רוטב טריאקי מאסטר שף
10 כפות רוטב סויה מאסטר שף
8 כפות רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
1 כף סילאן/ סוכר חום
1 כף שמן
1/4 כפית מלח

אופן הכנה רוטב:
בקערית לשים את כל הרטבים ולערבב עם כף ולהניח בצד.

מוקפץ אופן הכנה:
יש לחתוך את כל הירקות מראש ולהניח על צלחת.

נבשל איטריות אורז עם המון מים רותחים וכף מלח לפי הוראות היצרן לסנן דקה לפני שמוסיפים לירקות המוקפצים.

נחמם היטב על אש גבוהה סיר/ווק טפלון
כשהסיר חם לשים בצל חתוך ניתן לו לקבל קצת צבע ורק אז נוסיף 2 כפות שמן, נוסיף את כל הירקות ונקפיץ
על אש גבוהה כ-1 דקה, נוסיף איטריות אורז ורוטב שהכנו מראש, נערבב היטב על אש גבוהה עד שכל האטריות מצופות ברוטב, לטעום ולתקן תיבול לטעמכם.

פרגיות

חומרים מחבת טפלון 28 קוטר/סיר שטוח טפלון :
1 ק"ג פרגית חתוכה לקוביות 
1/2 חבילה כוסברה עם הגבעולים שטופה 
3 שיני שום
1/2 פלפל אדום חריף (אפשר יותר או פחות לפי טעמכם)
מיץ מחצי לימון טרי
1 כפית שטוחה מלח  
1 כף שמן זית
3 כפות צ'ילי מתוק 

אופן הכנה :
נשטוף את הפרגית ונניח לסינון הנוזלים,

  • במג'ימיקס/או במיכל לבלנדר מוט נשים 1/2 חבילה כוסברה (עם הגבעולים), 3 שיני שום, 1/2 פלפל אדום חריף , 3 כפות צ'ילי מתוק, מיץ מחצי לימון טרי, 1 כף שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח,
  • נטחן עד לקבלת ממרח דליל , נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם (לא להיבהל אם זה קצת חריף בזמן המנוחה החריפות נעלמת),  נשפוך על הפרגיות, נערבב היטב נניח במקרר מכוסה כ- 1/2, שהטעמים יחדרו לפרגית.
  • נחמם מחבת או סיר שטוח 28קוטר טפלון עם 1 כף שמן נשים את הפרגיות בשיכבה אחת, חשוב לא לערבב את הפרגיות !!נצלה/נטגן על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים והפרגיות מקבלות צבע שחום, הופכים לצד השני וממתינים עד שהפרגיות משחימות עכשיו אפשר לערבב לצלות עד שאין נוזלים במחבת הפרגיות מוכנות בתאבון .

הרכבת המנה:

על צלחת לסדר אטריות מוקפצות מעל לשים פרגיות, לפזר שברי קשיו וקצת כוסברה ולהגיש חם

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן