היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מופלטה כל השלבים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מופלטה כל השלבים כמו שאומרים אצלנו תרבחו ותסעדו חג ממונה שמח לכולנו,

מאחלת לכם אושר בריאות והצלחה,  
 
את המופלטה אוכלים כשהיא חמה עם דבש וחמאה גם סילאן…. ומתענגים,
לאחר שבוע בלי לחם אין יותר טעים מזה…..
 

מופלטה כל השלבים

חומרים: ל- 20 יחידות 
1/2 ק"ג קמח רגיל
1 כף שמרית או 1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
מים פושרים כ-1.1/2 כוסות (לפי הצורך)

1 כוס שמן ו-25 גרם חמאה לפתיחת בצק המופלטה.

להגשה : דבש, חמאה , סילאן שוקולד לילדים ומה שאוהבים.

 אופן  הכנה:
בקערה שמים את כל חומרי הבצק חוץ מהמים , את המים  מוסיפים  בהדרגה,

 לערבב את הבצק וללוש עד לקבלת בצק אחיד רך, גמיש ולא דביק.
 
מניחים לבצק לנוח כ-20 דקות מכוסה עם מגבת נקייה , לאחר מכן משמנים את משטח השיש בשמן, חותכים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג, מניחים לכדורי הבצק לנוח על השיש עוד כ-10 דקות, מכוסים עם נייר אפייה,
 
 משמנים את משטח העבודה עם שמן קנולה/חמניה , מניחים בקערית שמן וחמאה רכה (לפתיחת המופלטה ).

 לוקחים חתיכת בצק טובלים אותה בקערית השמן , מניחים אותה על משטח העבודה מתחילים לפתוח  את הבצק לעלה דק מאוד, מותחים את הבצק בעדינות על גבי השיש (הבצק גמיש בגלל השמן) לפעמים יש קרעים קטנים בבצק זה בסדר 

מכינים 2-3 יחידות ואז מתחילים לטגן את המופלטה.

במחבת בקוטר 28 או יותר גדול, רצוי מחבת  טפלון (אני משתמשת במחבת הפנקייק שלי),
 מניחים חצי כפית חמאה ממתינים כ-30 שניות , 

מניחים על המחבת את המופלטה הראשונה מטגנים עד שיש נקודות חומות על גבי הצד המטוגן הופכים את הבצק לטיגון מהצד השני , מניחים על גבי המופלטה הראשונה עוד עלה בצק דק ושוב הופכים ,

 בזמן שהמופלטה מטגנת מכינים עוד עלים דקים  וכל פעם הופכים את המופלטות במחבת ומצרפים עוד עלה של בצק על גבי המופלטה שכבר טיגנו,

 ממשיכים כך עד שיש לנו בערך 10-12 יחידות מופלטה מוכנות, 

מעבירים את כל המופלטות למגבת מטבח נקייה סוגרים ל-1 דקה, פותחים ומגישים לשולחן מורחים דבש וחמאה ומתענגים!!

 

 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן