היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מאפה עלי גפן אורז ועשבי תיבול

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מאפה עלי גפן אורז ועשבי תיבול


מאפה עלי גפן במילוי אורז, עשבי תיבול, צימוקים, חמוציות, שקדים, מאפה מיוחד ונפלא, אפשר להגיש כתוספת למנה עיקרית או כמנה עיקרית צמחונית וטבעונית,

תוספת חגיגית שתפאר כל שולחן, המאפה נאפה במשך שעתיים וחצי מכוסה בתנור, הריח שמתפשט בבית מעורר את בלוטות הרוק, האורז מקבל צבע שחום, כל הטעמים מתמזגים למנה עשירה ממש מעדן,
ממליצה בחום, אני יודעת המראה הסופי של עלי הגפן לא כזה מגרה אבל הטעם מדהים! מבטיחה לכם שתקבלו המון מחמאות…

מאפה עלי גפן אורז ועשבי תיבול

חומרים : תבנית פיירקס 30/30
30 עלי גפן (רצוי טריים שעברו חליטה )
או מצנצנת שנשטפו היטב (של חברת תומר מעולים)
4 כוסות אורז מוכן (מבושל מתכון בסוף)
2 גבעולי כרפס עלים (הגבעולים והעלים ) שטוף וקצוץ
1/2 חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/2 חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
חופן עלי נענע שטוף וקצוץ
1 בצל גדול מגורד
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס מקלות שקדים
2 כפות שמן
1 כפית בהרט
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
מיץ מחצי לימון קטן
1 כף רוטב תמר הינדי

לקישוט : 3/4 כוס שקדים מולבנים קלויים ורבע כוס חמוציות .

אורז אופן הכנה:
(אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר )
2 כוסות אורז פרסי שטוף, נחמם בסיר 3 כפות שמן נוסיף את האורז ונטגן מעט, נוסיף 4 כוסות מים רותחים וכפית מלח, נביא לרתיחה,ערבוב קצר, ננמיך ונבשל על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
נניח לקירור .

רוטב :
בקערית נשים : 1/2 כוס מים, 1 כף רוטב תמר הינדי , 1 כף סוכר, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית כורכום.

אופן הכנה :
בתבנית מלבנית 30/30 נניח נייר אפייה נשמן במעט שמן,
נסדר את עלי הגפן אחד ליד השני (כשהצד המחוספס פונה אלינו) כולל הצדדים,

נערבב בקערה את כל החומרים :
4 כוסות אורז המבושל, עשבי תיבול קצוצים, בצל מגורד גס, 1/2 כוס צימוקים, 1/2 כוס חמוציות , 1/2 כוס שקדים, 2 כפות שמן, 1 כפית בהרט, 1 כפית כורכום, 1 כפית קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, 1 כף סוכר, מיץ מחצי לימון קטן, 1 כף רוטב תמר הינדי,

נערבב עם כף עד לקבלת תערובת אחידה , נשפוך את התערובת על עלי הגפן , נכסה עם עלי גפן נוספים , לחורר את עלי הגפן בעזרת קיסם (לאפשר לרוטב לחדור פנימה)

לערבב את הרוטב היטב ולשפוך על עלי הגפן,

לכסות את התבנית עם נייר אפייה , ומעליו נייר כסף , להכניס לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות לשעתיים לאחר מכן, לכבות את התנור ולהשאיר את המאפה עוד 30 דקות בחום התנור.

לפזר למעלה שקדים קלויים וחמוציות ולהגיש חם (במידה ונשאר מאפה לשמור במקרר אני מחממת במיקרוגל יוצא מעולה )

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

11 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן