היי, אני סיגל ברמר

בת 44 מחולון נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני  המטבח הוא לב הבית.

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מאפה בשר ופרגיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מאפה פילו עם בשר ופרגיות בצורה קצת אחרת, סוג של רול עם בצק פילו קריספי במלית עשירה וטעימה בלוק אחר! אני בדרך כלל מכינה את הצורה הזו כבקלאווה (מלפוף המתכון כאן )

הפעם זה מלפוף מלוח מוגש עם טחינה גולמית וסילאן שמדגישים את הטעמים של מילוי הבשר והבצק הקריספי. 

המאפה מזכיר סוג של פסטייה מרוקאית, כי יש בו פירות יבשים, אתם מוזמנים להיכנס למתכון של המוכשרת יהודית אביב הלוחשת לאוכל  שהכינה פסטייה אישית עם צורה הורסת!!, או אם בא לכם פסטייה עגולה, שפרסמתי בעבר.

אני אוהבת לגוון בצורת ההגשה של המאפה ותמיד מחפשת הגשה קצת אחרת במיוחד בחגים, 

הכנתי לכם סרטון הדגמה להכנת הצורה, מאוד פשוטה וקלה לביצוע, 
אפשר להכין מאפה אחד מכל דף פילו ואז המאפה גדול יותר או להכין 2 מאפים קטנים מדף אחד.

תשמחו לדעת שאפשר להכין את המאפה מראש ללא אפייה, לשמור במקפיא ארוז היטב וביום ההגשה רק לאפות (ישר מהמקפיא אין צורך להפשיר ) להגיש חם חם ולהתענג על כל ביס …

מאפה בשר ופרגיות 

חומרים:
1 חבילה עלי פילו 
1 בצל גדול  מאוד
500 גרם בשר בקר טרי טחון (קצת שומני) 
2 יחידות סטייק פרגית 
1/2 חבילה פטרוזיליה ( רחוצה וקצוצה )
1/2 חבילה כוסברה ( רחוצה וקצוצה )
1/3 כוס חמוציות
1/3 כוס צימוקים בהירים קטנים 
1/3 כוס צנוברים/מקלות שקדים
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח

לקישוט:

חופן שומשום
חופן קצח

להגשה:

3 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן 

אופן הכנת המילוי :


מבשלים סיר קטן 2 יחידות סטייק פרגית עם מים ומלח (אפשר להוסיף ירקות כמו גזר בצל כרפס ולהשתמש בנוזל שנוצר כציר) כ-10 דקות או עד שהפרגיות מתבשלות להוציא מהנוזלים ולקרר.

בסיר נשים רבע כוס שמן ובצל קצוץ ,נטגן את הבצל עד להזהבה, 

נוסיף בשר טחון נערבב ונטגן עד שהבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים, נוסיף תבלינים: 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, נוריד מהאש נערבב ונניח בצד לקירור ,


חותכים את הפרגיות לרצועות דקות, נוסיף לבשר שהתקרר,

נוסיף 1/2 חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה, חמוציות, צימוקים וצנוברים.
נערבב, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך .

על נייר אפייה נסדר עלה פילו נבריש במעט שמן, נחצה לרוחב (נקבל 2 מלבנים ארוכים ) .

נפזר 2 כפות גדושות מתערובת הבשר בקצה עלה הפילו, נפזר באופן שווה את הבשר בקצה דף הפילו לכל האורך, נגלגל את הבצק על הבשר לכל האורך (מידי פעם להבריש את הרול במעט שמן) נוצר לנו גליל/רול,  נשמן את הגליל במעט שמן,
 
נכווץ את הגליל שיצרנו משני הצדדים לכיוון מהאמצע וקיבלנו מאפה מדליק!.

מברישים את המאפה במעט שמן ומניחים בתבנית, לאחר שהכנו את כל המאפים מפזרים שומשום וקצח,(אם מכינים מראש זה הזמן להקפיא )

מכניסים לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד להשחמה, מוצאים,


מסדרים על צלחת הגשה זילופים של טחינה גולמית וסילאן, שמים מעל את המאפים, מפזרים קצת צנוברים ומגישים לשולחן.


במידה ונשארו לכם מאפים שומרים במקרר, רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן ולא במיקרוגל 😍

**במידה ומקפאים מפרידים בין בורקס לבורקס עם נייר אפייה ***

 

 
סרטון לרול מדף פילו בודד

    סרטון ל- 2 רולים מדף פילו 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן