היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

מאפה בורגול

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מאפה בורגול 

מאפה בורגול, במילוי בשר טחון, בצל, צנוברים, צימוקים,כמובן שאפשר לשנות את המילוי איך שאוהבים.

אפשר להחליף את הבשר בפטריות טריות ואז המאפה הופך להיות צמחוני, פרווה וטבעוני, זה סוג של קובה לא מטוגנת, אפויה בתנור.

בלי הרבה עבודה והרבה פחות קלוריות, המאפה טעים וריחני השילוב בין הבורגול לבשר מושלם, אוכלים חם חם , ארוחה שלמה במגש אחד, המאפה טעים גם לאחר חימום במיקרוגל, אני אוהבת לאכול עם טחינה וסלט עגבניות ליד, מבחינתי זו ארוחה מושלמת.

מאפה בורגול 

חומרים: תבנית  מלבנית 30/20
לבורגול:

2 כוסות בורגול רגיל (כוס נפח 200 מ"ל)
2 בצלים גדולים מגורדים
3 כפות שמן
1 כף פפריקה גדושה מתוקה
2 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרת לקובה 

למילוי :
500  גרם בשר טחון (או פטריות לצמחוני, טבעוני)
3 בצלים גדולים קצוצים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית בהרת לקובה
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח 
חופן צנוברים קלויים (לא חובה)
חופן כוסברה ופטרוזיליה שטוף וקצוץ (לא חובה)
1/2 כוס צימוקים בהירים ( לא חובה)

 אופן הכנה:
 להשרות את הבורגול במים (הרבה מים עד לכיסוי הבורגול ויותר) להניח בצד ל-חצי שעה או עד להכפלת הנפח.

לטגן בסיר 3 בצלים קצוצים עם 1/4 כוס שמן, עד להזהבה, (לשים בצד חצי כוס בצל מטוגן )
להוסיף בשר טחון ולטגן עד לשינוי הצבע (לא לייבש את הבשר) להוסיף, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית בהרת לקובה, 1/4 כפית קינמון, 1/2 כפית מלח לערבב ולכבות את האש, להוסיף צנוברים, צימוקים, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, להניח בצד לקירור,

לסנן את הבורגול (במסננת דקה ) לשים בקערה, לגרד על הבורגול 2 בצלים גדולים במגרדת גסה (כולל הנוזלים) להוסיף כף גדושה פפריקה מתוקה ,  1/2 כפית  מלח , 1/2 כפית בהרת לקובה , 2  כפות קמח, 3 כפות שמן לערבב.
 
לשמן מעט את תבנית האפייה בשמן , לשפוך מחצית מתערובת הבורגול לתבנית ולסדר בשכבה אחידה,להדק היטב את הבורגל לתבנית עם היד , לפזר את תערובת הבשר על הבורגול בצורה אחידה , לפזר את יתרת הבורגול על הבשר בשכבה אחידה להדק היטב את הבצק עם היד ,  לכסות את המאפה בנייר אפייה,  לאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות לאחר מכן להסיר את נייר האפייה ולאפות עוד 10 דקות עד להזהבה/השחמה להגיש חם .

לפזר את הבצל המטוגן מלמעלה ולהגיש .

*** במידה ומחליפים את הבשר בפטריות , מוסיפים אותן במקום הבשר באותו אופן הכנה, 3 חבילות פטריות טריות פרוסות *****


שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

6 תגובות

  1. היי
    שאלה – יש משהו שמחזיק את הבורגול מלהתפרק? חשבתי להכין כמנות אישיות בתבנית סיליקון (קאפ קייק), האם יחזיק את עצמו או שיהפוך הכל למישמש?

  2. היי כתבת בורגול רכיל האם הכוונה לבורגול עבה או דק? לא כדאי לבשל חצי בישול את הבורגול לפני?

  3. היי בוגול רגיל לא ג'רשי ולא עבה , בקגע שמשרים את הבורגול במים הוא מתרכך אין צורך לבשל אותו כי הוא נכנס לאפייה
    בהצלחה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן