היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

לחמניות באן עם בשר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחמניות באן עם בשר,

לחמנית באו באן

באן הן לחמניות סיניות מאודות, הבצק דומה ללחמנייה רגילה אבל!! במקום לאפות אותן בתנור, מאדים אותם על אדים, תהליך שיוצר לחמנייה רכה רכה כמו ענן, היא לבנה וזה כל היופי שלה, מכינים אותן בכלי אידוי (מבמבוק) אבל אפשר גם בסיר אידוי של קוסקוס יוצא נהדר.

מדמיינים את זה ? לחמניות באן עם בשר, הלחמניות רכות ואווריריות, מורחים שכבת איולי צ'ילי, חופן בשר עסיסי טעים ונמס על הלשון, מעל סלט כוסברה  ובצל רענן שנותן פרשיות למנה זה פשוט ביס מטורף !!

לא להיבהל מאורך המתכון, אפשר להכין את הלחמניות מראש להקפיא ולהוציא לפי הצורך הטעם לא נפגם, הבשר עובר בישול ארוך וכמעט שלא מתעסקים אתו מנה מעולה וטעימה, איך מכינים לחמניות באן עם בשר? באו נתחיל…

שימו לב, האידוי של הלחמניות נעשה בחום בינוני, אם תאדו בחום גבוהה מידי הציפוי של הלחמניות יקבל "קמטים" בזמן הוצאת הבאן מהסיר מניסיון…

ממליצה לנסות לאדות באן אחד לבדיקת חום האידוי ולאחר מכן תמשיכו כרגיל.. 

שימו לב, זה חשוב האידוי של הלחמניות נעשה בחום בינוני, אם תאדו בחום גבוהה מידי, הציפוי של הלחמניות יקבל קמטים בזמן הוצאת הבאן מהסיר מניסיון….
תנסו לאדות באן אחד לבדיקת חום האידוי  ולאחר מכן תמשיכו כרגיל. 
 

לחמניות באן עם בשר

חומרים: 18 יחידות (כוס בנפח 200 מ"ל)

  • 4.3/4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס סוכר (30 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 320 גרם מים

חומרים לבשר:

  • 1.4 ק"ג בשר כתף 5 טרי נחת שלם
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעים
  • 1 גזר גדול חתוך גס
  • 5 שיני שום שלמות
  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל גרוס

חומרים לרוטב איולי צ'ילי

חומרים לאיולי צ'ילי:

  • 1 כף מיונז
  • 5 כפות צ'ילי מתוק (אפשר לשלב גם חריף)
  • אופן הכנה: לערבב בקערית וזה מוכן

חומרים סלט כוסברה ובצל (מכינים סמוך להגשה )

  • 1/2 חבילה כוסברה שטופה ויבשה עלים בלבד 
  • 1 בצל קטן פרוס דק
  • 1 כף לימון
  • 1 כפית שמן זית (או לפי הטעם)
  • 1/4 כפית מלח
  • אופן הכנה:
  • לערבב את כל המרכיבים לטעום ולתקן תיבול

אופן הכנה בשר:

  • בסיר רוסטר או סיר שמתאים לבישול ולתנור (בלי ידיות מפלסטיק) נשים 2 כפות שמן, נצרוב על הגז (אש גבוהה) את נתח הבשר השלם עד להשחמה מכל הצדדים,
  • נוסיף לסיר בצל חתוך לרבעים, גזר חתוך גס, שיני שום שלמות, נפזר על נתח הבשר פלפל גרוס בנדיבות, כפית מלח וחמש כפות רוטב צ'ילי מתוק ,
  • נטגן כחצי דקה עד שהבשר מתקרמל מעט, נוסיף מים עד לכיסוי מחצית מגובה הבשר, נבשל עם מכסה סגור כשעה על הגז אש בינונית, 
  • לאחר שעה נכניס את הסיר לתנור חם מראש ל-180 מעלות, לשעתיים עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך והבשר רך מאוד (נועצים סכין לתוך הבשר והוא נכנס בקלות) במידה והבשר לא מוכן להוסיף עוד קצת מים ולהמשיך לצלות בתנור. בזמן שהבשר בתנור נכין את הלחמניות.

אופן  הכנה לחמניות:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים: קמח, סוכר, 1/2 כפית מלח, 1 כפית אבקת אפייה, מערבבים מעט, מוסיפים כף שמרים יבשים, ערבוב קטן, מוסיפים 3 כפות שמן ומים, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה כדקה, אחרי דקה מגבירים מעט את המהירות ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק לא דביק, אחיד ואלסטי.
  • מעבירים את הבצק לשיש מקומח ממש קלות, מעצבים את הבצק לצורת כדור, שמים בקערה משומנת מעט ומכסים במגבת, מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • לאחר שהבצק תפח יוצרים ממנו גליל, מחלקים את הגליל לחתיכות של 50 גרם, מכדררים כל חתיכה של בצק לעיגול חלק (ראה סרטון),
  • מניחים את הלחמנייה שיצרנו על חתיכה של נייר אפייה  (מקפלים את הנייר לארבע ואת הריבוע שנוצר שוב לקפל לארבע, לגזור לפי הקווים). הנייר חשוב למניעת הדבקות הבאן למסננת האידוי ולהרמה קלה של הלחמנייה מהכלי לפני ואחרי האידוי, מניחים לכדורים לתפוח כחצי שעה אפשר לא מכוסים.
  • לאחר שהכדורים תפחו נרתיח מים בסיר (בקוטר כלי האידוי) שימו לב שהמים לא נוגעים בכלי (אנחנו צריכים רק את האדים שהם יוצרים).
  • מניחים את הלחמניות עם נייר האפייה במרווחים גדולים אחד מהשני, כי הם תופחות בזמן האידוי ואנחנו לא רוצים שהלחמניות ידבקו אחת לשנייה, לסיר בקוטר 24 נכנסו לי 4 לחמניות.
  • נכסה את הסיר במכסה ונאדה את הלחמניות 10 דקות (אש בינונית גבוהה, המים ממשיכים לבעבע ) לא לפתוח באמצע, להמתין בסבלנות והקסם קורה, הלחמניות נשארות לבנות אחרי 10 דקות הן לא משחימות, להוציא את הלחמניות (זהירות חם) בעזרת דף הנייר ולהניח על צלחת/ מגש, ככה נכין את כל הלחמניות. 
לחמניות באן

הרכבת המנה:

  • כשהלחמניות מוכנות נוציא את הבשר לצלחת גדולה ונפרק אותו בעזרת מזלג (זה קורה בקלות ),
  • נפזר על הבשר מעט מהרוטב הסמיך שנשאר בסיר הבישול (בלי הירקות) במידה והרוטב לא סמיך לצמצם אותו על הגז אש גבוהה, למרות שהבשר טעים גם בלי שום תוספת…
  • נחתוך את הלחמנייה נפזר כפית רוטב איולי צ'ילי, נשים מעל חופן בשר מפורק, חופן סלט כוסברה ובצל, להגיש מיד להתענג על כל ביס…. 

אם נשארו לכם לחמניות תקפיאו אותן, לאחר הפשרה הן נהדרות, המרקם לא נפגע הלחמניות נשארות רכות וטעימות, עדיף והקפיא ולא לשמור במקרר.

  • נשאר לכם בשר? אפשר לשמור במקרר ולחמם קצת במיקרוגל לפני האכילה.   

 למתכוני בשר נוספים :

צלי בשר

צלי בשר בבישול ארוך

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן