היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

לחם שום מיוחד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
לחם שום מיוחד
 
לחם שום מיוחד, בצורת שיבולת כל כך יפה להגשה, רך כמו ענן, עדין וטעים! אני התמכרתי, זה ידוע שאני ובצקים זו אהבה, לא מסוגלת לעמוד בפיתוי, הריח מטורף בתוספת גבינת גרנה פדנו עשירה זה מעדן, 
 
הצורה מאוד מיוחדת ומדליקה להכנה, הפעם התפחתי את הבצק כל הלילה במקרר, קיבלתי בצק רך ונעים לעבודה, למחרת רידדתי, מילאתי, גזרתי (כן גזרתי …. ) ואפיתי, קיבלתי 6 מאפים ריחנים רכים ובעיקר סופר טעימים .  
 
כמובן שאפשר להתפיח בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח, ולהמשיך כרגיל לשיקולכם.
אפשר להשתמש בעשבי תיבול אחרים כמו בזיליקום, אורגנו טרי, תימין, לטעמכם.
 
יש סרטון הכנה לצורה המדליקה בהמשך תהנו ….
 

לחם שום מיוחד :

חומרים ל- 6 יחידות לחם שום 
700 גרם קמח
1.5 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
500 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר
1.5 כפיות מלח
100 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
1/3 כוס שמן זית/חמניות
4 כפות סוכר
3 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל 
2 ביצים
(אפשר לגרד בנוסף או במקום, גבינה צהובה, מוצרלה ) 

מילוי:
1/3 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
80 גרם גבינת גרנה פדנו משק צוריאל (גוש)
4 שיני שום גדולות מגורדות דק
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן חמניות/קנולה,
1/4 כפית מלח

להברשה:
1 ביצה טרופה

אופן הכנה בצק:
בקערת המיקסר 2 כוסות חלב, להוסיף שמרים יבשים וסוכר נערבב מעט עם כף/מטרפה, להוסיף קמח, 2 ביצים, כפית וחצי מלח, 1/3 כוס שמן, להוסיף 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות, להוסיף 3 כפות גדושות גבינת גרנה פדנו מגורדת,

לערבב את הבצק במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה, להגביר את המהירות עד לקבלת בצק רך, רך וקצת דביק, להתפיח עד להכפלת הנפח (או לילה במקרר להתפחה איטית).

אופן הכנת המילוי:
לקצוץ 1/3 חבילה פטרוזיליה (עלים בלבד) דק, לשים בקערית, להוסיף 4 שיני שום מגורדות דק, 1/4 כפית מלח 1/4 כוס שמן זית, 1/4 כוס שמן תירס, לערבב עם כף ולהניח בצד.

אופן הכנת הלחם:

לקמח ממש מעט את משטח העבודה, לחלק את הבצק ל-3 יחידות, לפתוח כל יחידת בצק  למלבן גדול, בעובי 1/2 ס"מ, לפזר 4 כפיות מלית פטרוזיליה שום ושמן על פני כל הבצק, לגרד מעל כל הבצק גבינת גרנה פדנו,

לגלגל לגליל ארוך, לחצות את הגליל לחצי , לסדר בתבנית של התנור מרופדת בנייר אפייה
לגזור שבלולים בעובי 2 ס"מ, לא עד הסוף שהבסיס ישאר מחובר,
לסדר את השבלולים מצד לצד, (ימין ושמאל), יצרנו לחם שום בצורת שיבולת מהמםם.

נכין ככה את כל הלחמים.
להתפיח את המאפים מכוסים בנייר אפייה כ-1/2 שעה, להבריש את הלחמים בביצה טרופה,

לחמם תנור 180 מעלות לאפות עד להשחמת הלחמים, להוציא ולהבריש בתערובת שום, פטרוזיליה ושמן זית
ולהגיש לשולחן.

למתכונים נוספים:

לחם שום פרווה

סרטון הכנה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

10 תגובות

  1. הלחם נראה נפלא.אני לא אוהבת שום.איך את מציעה לתבל את הלחם אחרת שיהיה טעים לא פחות?

    1. תודה רבה שמחה שאהבת,
      אפשר למרוח ממרח זיתים, ממרח פסטו
      בהצלחה

  2. איזו גבינה יכולה להחליף את גבינת הגרנה פדנו? פשוט לא מצאתי אותה בשום מקום?

    1. היי
      את יכולה לשים גבינת פרמז'ן
      לשים גבינה צהובה, מוצרלה
      הכל טעים ❤❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן