
לחם שום מיוחד :
1.5 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
500 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר
1.5 כפיות מלח
100 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
4 כפות סוכר
3 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
2 ביצים
מילוי:
1/3 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה
80 גרם גבינת גרנה פדנו משק צוריאל (גוש)
4 שיני שום גדולות מגורדות דק
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן חמניות/קנולה,
1/4 כפית מלח
להברשה:
1 ביצה טרופה
אופן הכנה בצק:
בקערת המיקסר 2 כוסות חלב, להוסיף שמרים יבשים וסוכר נערבב מעט עם כף/מטרפה, להוסיף קמח, 2 ביצים, כפית וחצי מלח, 1/3 כוס שמן, להוסיף 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות, להוסיף 3 כפות גדושות גבינת גרנה פדנו מגורדת,
לערבב את הבצק במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה, להגביר את המהירות עד לקבלת בצק רך, רך וקצת דביק, להתפיח עד להכפלת הנפח (או לילה במקרר להתפחה איטית).
אופן הכנת המילוי:
לקצוץ 1/3 חבילה פטרוזיליה (עלים בלבד) דק, לשים בקערית, להוסיף 4 שיני שום מגורדות דק, 1/4 כפית מלח 1/4 כוס שמן זית, 1/4 כוס שמן תירס, לערבב עם כף ולהניח בצד.
אופן הכנת הלחם:
לקמח ממש מעט את משטח העבודה, לחלק את הבצק ל-3 יחידות, לפתוח כל יחידת בצק למלבן גדול, בעובי 1/2 ס"מ, לפזר 4 כפיות מלית פטרוזיליה שום ושמן על פני כל הבצק, לגרד מעל כל הבצק גבינת גרנה פדנו,
לגלגל לגליל ארוך, לחצות את הגליל לחצי , לסדר בתבנית של התנור מרופדת בנייר אפייה
לגזור שבלולים בעובי 2 ס"מ, לא עד הסוף שהבסיס ישאר מחובר,
לסדר את השבלולים מצד לצד, (ימין ושמאל), יצרנו לחם שום בצורת שיבולת מהמםם.
נכין ככה את כל הלחמים.
להתפיח את המאפים מכוסים בנייר אפייה כ-1/2 שעה, להבריש את הלחמים בביצה טרופה,
לחמם תנור 180 מעלות לאפות עד להשחמת הלחמים, להוציא ולהבריש בתערובת שום, פטרוזיליה ושמן זית
ולהגיש לשולחן.

למתכונים נוספים:
סרטון הכנה
11 תגובות
איזה לחם משגע 🔥נהדר לכל השנה ❤️
תודה רבה רויטלוש ❤😘
תודה יקירתי הצורה מדליקה 🙂
זה מהמםם ונראה טעים ביותר
תודה אהובה 😘❤
תודה אהובתי 🙂
הלחם נראה נפלא.אני לא אוהבת שום.איך את מציעה לתבל את הלחם אחרת שיהיה טעים לא פחות?
תודה רבה שמחה שאהבת,
אפשר למרוח ממרח זיתים, ממרח פסטו
בהצלחה
איזו גבינה יכולה להחליף את גבינת הגרנה פדנו? פשוט לא מצאתי אותה בשום מקום?
היי
את יכולה לשים גבינת פרמז'ן
לשים גבינה צהובה, מוצרלה
הכל טעים ❤❤
תודה רבה