
לחם ללא לישה עם זיתים, לחם קל להכנה וכל כך טעים , טעמתי לראשונה אצל מירב גביש המוכשרת והמקסימה מהבלוג גבישס , זו הייתה אהבה מהביס הראשון, מסוג הלחמים שלא מפסיקים לנשנש.
יש לו קרום קריספי ומתפצפץ, בפנים הוא רך ואוורירי פשוט עונג מושלם, לאחר מחקר קטן ברשת מצאתי מתכון מעולה כאן מסתבר שזה להיט בחו"ל ואני גיליתי אותו רק עכשיו ! (עדיף מאוחר מאשר אף פעם..).
הוספתי זיתי קלמטה את הרעיון קיבלתי מהלחם המהיר של חן שוקרון המדהימה מהאתר היפיפה מתוקים שלי , התקבל לחם ריחני וטעים בכלום עבודה, קחו בחשבון שצריך להכין את הבצק 10 שעות לפני האפייה וכשאני אומרת להכין אני מתכוונת לערבב עם כף בקערה 4 מרכיבים וזה מוכן… מומלץ מאוד להגשה בארוחת בוקר או בבראנץ' מפנק .
לחם ללא לישה :
חומרים לכיכר אחת:
4 כוסות קמח לבן (480גרם ) ( אפשר להחליף ל250 גרם קמח כוסמין ו250 גרם קמח רגיל )
1/2 כפית שמרים יבשים (אינסטנט)
2 כוסות מים פושרים 400 מ"ל
1 כפית גדושה מלח
סיר 28 שנכנס לתנור (רצוי מתכת/ברזל ללא ידיות מפלסטיק )
1 כוס זיתי קלמטה ללא חרצנים (אופציה טעימה)
1 נייר אפייה
אופן הכנה :
10 שעות לפני האפייה מערבבים בקערה גדולה
3 כוסות קמח, 1/2 כפית שמרים יבשים, 1 כפית גדושה מלח, לערבב מעט , להוסיף 1.1/2 כוסות מים פושרים ,זיתים, לערבב עם כף עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה , לכסות בניילון ולהניח על השיש ל- 10 שעות .
לאחר ההמתנה נניח על משטח עבודה/שיש, נייר אפייה נפזר מעל בנדיבות קמח ,
נעביר את הבצק (הדביק) שתפח בעדינות לנייר האפייה ,
נפזר קמח מעל הבצק, נעצב את הבצק לכדור (לסדר מעט את הקצוות הבולטים פנימה ) נכסה בנייר אפייה ומגבת מטבח למנוחה של חצי שעה .בזמן הזה
נחמם תנור לחום הכי גבוהה נכניס את הסיר לתנור לחצי שעה , לאחר שהסיר התחמם היטב נוציא מהתנור , נוריד את חום התנור ל180 מעלות , נעביר את הבצק בידיים מקומחות (לא לפחד להרים אותו גם אם הוא מאוד רך) לתוך הסיר , נחזיר את הסיר לתנור ונאפה עם מכסה כ-45 דקות (יצרנו מאין טאבון קטן), לאחר מכן נסיר את מכסה הסיר ונאפה עוד 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב , נוציא ונניח על רשת לקירור , לפרוס את הלחם רק לאחר הקירור ולהתענג !
10 תגובות
משגע, הבועות מראות שהלחם ממש מוצלח וטעים.
נראה משובח
תודה יהודית ממש הופתעתי כמה הוא טעים וטוב 😍
תודה ריקי ממליצה בחום לחם משגע 😍
מדהים,שיטה של ארז קומורובסקי לאפות בסיר , אולי יום אחד יהיה לי אומץ
ששת אתה חייב זה ממש מדמה טאבון והלחם בעל מרקם הורס נחשפתי לשיטה רק עכשיו מסתבר שבחו"ל זה להיט כבר כצה שנים טובות…
מעלףףףף
איזה סיר מומלץ ומה גודלו ?
תודה רבה 🙂 רצוי להשתמש בסיר ללא פלסטיקים, עשוי מתכת/ טפלון/ נירוסטה, לקבלת לחם סטייל כפרי השתמשתי בסיר סוטאז' קוטר 28 במידה ורוצים לחם יותר גבוהה תשתמשי בסיר קוטר 26 עם דפנות גבוהות בהצלחה
אפשר להשתמש בסיר ג'חנון?
היי
בטח שאפשר, כל כלי סגור חסין חום יעשה את העבודה
סיגל