לחם ללא לישה עם צימוקים, כן קצת מתקתק ממש כמו עוגה טעימה .
יש לו קרום קריספי, בפנים הוא רך ואוורירי הצימוקים מוסיפים מתקתקות טבעית, פשוט עונג מושלם, הלחם במיטבו ביום האפייה כמו כל לחם הוא הכי טעים לאחר שיצא מהתנור והתקרר..
המתכון רץ ברשת, המקור מחו"ל, הכנתי בעבר עם זיתים בהשראת המתכון של חן שוקרון , המתכון שלי כאן, יש גם לחם ללא לישה עם בצל אצל יהודית אביב ברשת יש המון וריאציות ללחם אבל! אין עם צימוקים מתקתקים, החלטתי לנסות וזה יצא מושלם.
מתקבל לחם ריחני וטעים בכלום עבודה, קחו בחשבון שצריך להכין את הבצק 10 שעות לפני האפייה וכשאני אומרת להכין אני מתכוונת לערבב עם כף בקערה 4 מרכיבים וזה מוכן… מומלץ מאוד להגשה בארוחת בוקר או בבראנץ' מפנק, לאכול פרוסה משובצת צימוקים מרוחה בחמאה ליד הקפה זה מרגיש כמו עוגה .
לחם ללא לישה עם צימוקים :
חומרים לכיכר אחת:
4 כוסות קמח לבן (480גרם ) ( אפשר להחליף ל-240 גרם קמח כוסמין ו-240 גרם קמח רגיל )
1/2 כפית שמרים יבשים (אינסטנט)
2 כוסות מים פושרים 400 מ"ל
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית גדושה סוכר
סיר 28 שנכנס לתנור (רצוי מתכת/ברזל ללא ידיות מפלסטיק )
3/4 כוס צימוקים לבנים קטנים
1 נייר אפייה
אופן הכנה :
10 שעות לפני האפייה מערבבים בקערה גדולה
4 כוסות קמח, 1/2 כפית שמרים יבשים, 1 כפית גדושה מלח, 1 כפית גדושה סוכר, לערבב מעט , להוסיף 2 כוסות מים פושרים, צימוקים, לערבב עם כף עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה, לכסות בניילון ולהניח על השיש ל- 10 שעות .
לאחר ההמתנה נניח על משטח עבודה/שיש, נייר אפייה נפזר מעל בנדיבות קמח ,
נעביר את הבצק (הדביק) שתפח בעדינות לנייר האפייה ,
נפזר מעט קמח מעל הבצק, נעצב את הבצק לכדור/אליפסה (לסדר מעט את הקצוות הבולטים פנימה ) נכסה בנייר אפייה ומגבת מטבח למנוחה של חצי שעה, בזמן שהבצק נח .
נחמם תנור לחום הכי גבוהה נכניס את הסיר לתנור לחצי שעה , לאחר שהסיר התחמם היטב נוציא מהתנור , נוריד את חום התנור ל180 מעלות , נעביר את הבצק עם נייר האפייה לסיר החם (זהירות זה רותח),
נחזיר את הסיר לתנור ונאפה עם מכסה כ-45 דקות (יצרנו מאין טאבון קטן), לאחר מכן נסיר את מכסה הסיר ונאפה עוד 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב , נוציא ונניח על רשת לקירור , לפרוס את הלחם רק לאחר הקירור ולהתענג !