היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

לוקמאס סופגניות טורקיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לוקמאס סופגניות טורקיות

 
 

לוקמאס סופגניות טורקיות קטנות וטעימות טבולות בסירופ סוכר, זיכרון ילדות מבית סבתי חנה  בכל חגיגה ובעיקר בחנוכה הייתי מחכה ומצפה לסופגניות הקטנות והמתוקות האלה , מזהירה מראש אי אפשר להפסיק לאכול אותן, זה ממכר….

 

לוקמאס סופגניות טורקיות

חומרים להמון סופגניות קטנטנות כ-70 יחידות
1 ק"ג קמח רגיל
25 גרם שמרית (חצי שקית )או כף שמרים גדושה שמרים יבשים 
1 כף מלח (שטוחה)
1 ביצה (אפשר לוותר)
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות סוכר
4-5 כוסות מים חמימים(כוס חד פעמית שתייה קרה )
שמן לטיגון עמוק
שקית זילוף חד פעמית (חובה)

סירופ סוכר:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה:

לשים בסיר קטן סוכר ומים להביא לרתיחה, מרגע שרתח להנמיך ולבשל 5 דקות על אש גבוהה , לאחר מכן להוסיף לימון לבשל עוד 2 דקות לכבות ולקרר בטמפרטורת החדר.

אופן הכנה

בקערה גדולה שמים קמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים סוכר, ביצה מערבבים מעט בעזרת כף מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים.

מערבבים בעזרת כף את הקמח עם כל הנוזלים, ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף ) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד,

מרטיבים  יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר,

ללוש בערך כ-7 דקות, לאחר מכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת לחה מניחים במקום סגור (כמו תנור ) להתפחה כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח , לאחר שהבצק תפח , מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית כ-1 דקה (הבצק נוחת לגמרי זה בסדר ).

מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף (לא את כל הבצק, כמה שנכנס )


מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק , כשהשמן חם , גוזרים את הפיה של שקית הזילוף (ליצור קוטר של עיגול 2 ס"מ), ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק

(לחתוך את הבצק מכדור לכדור עם האצבעות) מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני , מוצאים לנייר סופג, ומעבירים לסירופ הקר מגלגלים מעט ומגישים .




 



 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

7 תגובות

  1. היי סיגל, מה נשמע? 🙂
    שתדעי שאני מתה על המתכון הזה וכבר 3 שנים ברצף מכינה אותו בכל חנוכה!!
    שאלה – הכנתי עכשיו את הבצק ושכחתי להוסיף 2 סוכר וניל, כמה זה קריטי? להוסיף עכשיו ולהמשיך ללוש או שאפשר לוותר?

    1. היי ירין איזה כיף שאת אוהבתת האמת שזה ממש לא קריטי חג שמח מקסימה ❤❤

  2. היי סיגל מקסימה תודה על כל מתכון מושלם אפשר להכין את הבצק בבוקר להכניס למקרר ובערב לטגן את הכדורים

    1. היי חגית תודה רבה, כן אפשר להכין בבוקר לשמור מכוסה במקרר עד לערב תוציאי מהמקרר שעה לפני הטיגון ❤❤

  3. חנוכה שמח רציתי לשאול אם אפשר להכין את הבצק במיקסר או שעדיף לישה ביד וגם. לשאול אם אפשר לטגן לא עם שקית זילוף אלא עם כף

    1. היי ג'ולי,
      עדיף ללוש ידנית, אפשר לטגן עם כף/כפית איך שנח לך, אבל עם שקית זילוף זה יהיה פחות מלכלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן