לוקמאס סופגניות טורקיות קטנות וטעימות טבולות בסירופ סוכר, מזהירה מראש אי אפשר להפסיק לאכול אותן, זה ממכר…. הבצק דומה לבצק של הספינז' אז אם מתחשק לכם להכין גם ספינז' אתם מוזמנים,
סרטון הכנה בסוף ….
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.
מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .
מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.
הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.


לוקמאס סופגניות טורקיות
חומרים: להמון סופגניות קטנטנות כ-70 יחידות (כוס 200 מ"ל)
1 ק"ג קמח רגיל
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כף מלח (שטוחה)
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות סוכר
4 כוסות מים חמימים (כוס 800 מ"ל סה"כ)
1 כף ערק/ברנדי
שמן לטיגון עמוק
שקית זילוף חד פעמית (חובה)
סירופ סוכר:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה:
לשים בסיר קטן לימון, סוכר ומים להביא לרתיחה, מרגע שרתח להנמיך ולבשל 10 דקות על אש גבוהה , לכבות ולקרר בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
בקערה גדולה שמים קמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים סוכר, שמרים ו-3 כוסות מים מערבבים בעזרת כף את הקמח עם כל הנוזלים, ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף ) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד,
מרטיבים יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר,
ללוש בערך כ-7 דקות, לאחר מכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת לחה מניחים במקום סגור (כמו תנור ) להתפחה כ-1/2 שעה, לאחר החצי שעה מערבבים שוב את הבצק עם ידיים רטובות, ומתפיחים שוב כ1 שעה או עד להכפלת הנפח,
מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף (לא את כל הבצק, כמה שנכנס )
מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק , כשהשמן חם , גוזרים את הפיה של שקית הזילוף (ליצור קוטר של עיגול 2 ס"מ), ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק
(לחתוך את הבצק מכדור לכדור עם האצבעות) מטגנים עד להשחמה בצד אחד והופכים לצד השני , מוצאים למסננת או תבנית מתכת, נותנים ללוקמאס לנוח כמה דקות ורק מאז מעבירים לסירופ הקר טובלים מעט ומגישים .
במידה ותכניסו את הלוקמאס חמים לתוך הסירופ הם יתרככו במהירות.
2 תגובות
תודה רבה על מתכון הסופגניות הטורקיות,לוקמס
נאכל בחטף
חג חנוכה שמח ,אור גדול לעם ישראל❤️
תודהה כיף לשמוע ❤️❤️