טרבדוס או בוריקיטס קונמייל או טרבדיקוס הן עוגיות טורקיות קטנות פריכות במילוי אגוזים ,טבולות בסירופ סוכר, נמסות בפה וטעימות בטרוף! (זהירות ממכר),
עוגיות שסבתא שלי חנה נהגה להכין בראש השנה, להתחלה מתוקה לשנה החדשה, כל השנה חיכיתי לטעום את העוגיות, הן כאלה שנמסות על הלשון ברגע שנותנים ביס ראשון ואז מצטרף המילוי לחגיגה והשילוב מנצח בטעם של עוד.
ממש לאכול זיכרונות מתוקים, בקערה בתמונה היו מונחות להן העוגיות וכל יום שעובר טעמן היה משתבח ונעשה טעים יותר,
השנה שלושה דורות (אמי,אנוכי, וביתי) החלטנו לשחזר את הטעם הנהדר של הטרבדוס הממכרות, ממליצה בחום עוגיות ממש מיוחדת.
לא מתייחסים לקלוריות בראש השנה …. חג שמח שנה טובה ומתוקה מלאת אושר אהבה ובריאות לכולנו .
טרבדוס עוגיות טורקיות
חומרים לבצק: (כוס 200 מ"ל)
1 כוס שמן
200 גרם חמאה (להוציא 10 דקות מהמקרר לפני ההכנה) או מרגרינה לפרווה
1 כוס מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית קינמון (לא חובה)
2 שקיות אבקת אפיה
כ-3/4 ק"ג קמח
חומרים למילוי
450 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כפית גדושה קינמון
2 כפות שומשום לא קלוי
3 כפות סוכר
סירופ סוכר:
4 כוסות סוכר
4 כוסות מים
מיץ מחצי לימון גדול
אופן הכנה סירופ :
בסיר שמים סוכר, ומים מבאים לרתיחה (מערבבים מידי פעם) מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות , מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד 5 דקות .
אופן הכנה מילוי :
בקערה שמים אגוזים קצוצים , קינמון, שומשום ומערבבים.
אופן הכנה בצק:
שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים ,אבקת אפיה, סוכר וניל, מערבבים ביחד לבלילה,
מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-2 יחידות שוות, מקמחים היטב משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך)
מרדדים למלבן 1 יחידה של בצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ עם כוס, לוקחים עיגול מניחים על כף היד (מקמרים קצת את היד ליצירת קערית קטנה מניחים כפית ממילוי האגוזים, סוגרים היטב ויוצרים חצי עיגול, מעגלים את הקצוות ליצירת חצי ירח,
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מכינים כך את כל העוגיות ואופים בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מוצאים לקירור .
לאחר שהעוגיות קרות, טובלים בסירופ שהכנו בעודו מתחמם על להבה נמוכה כ-1 דקה מכל צד ומוצאים לקערה.
לאחר שהעוגיות קרות, טובלים בסירופ שהכנו בעודו מתחמם על להבה נמוכה כ-1 דקה מכל צד ומוצאים לקערה.
לאחר שסיימנו לטבול את כל העוגיות, מקררים את הסירופ שנשאר ושופכים על הטרבדוס.
לשמור בכלי סגור .
14 תגובות
נראה מצוין וטעים מאד
תודה רבה ממליצה בחום מאוד טעים 😍😍😍
תודה רבה יבורכו ידייך צום קל ומועיל
תודה רבה מקסימה שנה טובה ומתוקה 🙂
אין סוכר בבצק?
קשה מאד לעבוד עם הבצק
מוזר
זה הבצק הכי נח לעבודה
מעולה
כמה זמן יכול להיות בקופסא?
לשמור במקרר?
תודה לך על המתכון. חג שמח 😊😊
מעורר בי געגועים לסבתא רינה 😪
בהחלט מעורר געגוע נשארו לנו זיכרונות מתוקים
גם בי לסבתא חנה
למה מרגרינה?אפשר חמאה?
היי,
אפשר גם חמאה, המרקם קצת שונה אבל גם מאוד טעים,
מרגרינה לפרווה (ולא מרגישים בטעם…)