היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

טפיוקה קרם קוקוס ופסיפלורה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

טפיוקה בקרם קוקוס אני מכינה במהלך כל השנה את המעדן הטעים הזה  הוא מרענן המרקם שלו שונה ונעים שילוב של מתוק וחוץ תמיד מנצח מבחינתי .

הכנתי ליום האהבה קינוח טפיוקה עם לבבות פסיפלורה קינוח טעים קליל ורומנטי

חומרים לכ- 30 כוסות "שוטים" חד פעמיות
1 כוס טפיוקה (כוס חד פעמית שתיה קרה )
8 כוסות מים
2 פחיות קרם חלב קוקוס (400 מ"ל. כל אחת ) ולא מי קוקוס
1.1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל (טובה)
8 יחידות פסיפלורה

אופן הכנה טפיוקה:
שמים מים בסיר , מביאים לרתיחה מוסיפים את פניני הטפיוקה תוך כדי ערבוב מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל( תוך כדי ערבוב מידי פעם ) כ-20 -30  דקות עד שפניני הטפיוקה רכות ושקופות ללא נקודות לבנות , מקררים מעט, ומסננים במסננת צפופה (לא של פסטה ) קצת מלכלך אבל חובה לסנן (אני מסננת את הנוזל ישר לתוך שקית כך יש פחות לכלוך ),זה נראה מוזר ולא רואים כל כך את הפנינים אל דאגה זה בסדר .

בסיר מרתיחים את חלב הקוקוס תמצית וניל וסוכר מוסיפים את פניני הטפיוקה המסוננות,  מערבבים ומקררים במקרר כ- 4 שעות לפחות רצוי יותר. 
(אפשר להכין יום לפני).

רוטב פסיפלורה:
8 פסיפלורה מסוננות מגרעינים

1 כף גרעיני פסיפלורה
3 כפות סוכר
1/2 כוס מים
1.1/2 כפיות קורנפלור
מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה :
שמים את נוזל הפסיפלורה המסונן בקלחת מוסיפים את הסוכר והלימון וחצי כוס מים ,מביאים לרתיחה על הגז.

בקערית קטנה מדללים את הקורנפלור במעט מים קרים  עד שאין גושים , מוסיפים את הקורנפלור לתערובת הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש , להוסיף את 1 כף גרעיני פסיפלורה ולהניח לקירור במקרר.

אם רוצים לבבות קפואות שופכים את רוטב הפסיפלורה לקופסה שטוחה מקפאים, ויוצרים לבבות עם תבנית לב קטנה של עוגיות .

הרכבת המנה:
בכל כוס של שוט חד פעמים מוזגים את הטפיוקה הקרה כמעט עד הסוף , מוסיפים מעל 2 כפיות של רוטב הפסיפלורה או לב פסיפלורה קפוא ומגישים .

אפשר להוסיף מנגו טרי, אננס טרי או כל פרי אחר שאוהבים .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

6 תגובות

  1. היי אני אוהבת לסנן את הטפיוקה כי אז מקבלים רק את הכדורים הקטנים
    המים הופכים להיות מאוד סמיכים מהעמילן של הטפיוקה את תראי שתקבלי נוזל דביק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן