טפיוקה בקרם קוקוס אני מכינה במהלך כל השנה את המעדן הטעים הזה הוא מרענן המרקם שלו שונה ונעים שילוב של מתוק וחוץ תמיד מנצח מבחינתי .
הכנתי ליום האהבה קינוח טפיוקה עם לבבות פסיפלורה קינוח טעים קליל ורומנטי
חומרים לכ- 30 כוסות "שוטים" חד פעמיות
1 כוס טפיוקה (כוס חד פעמית שתיה קרה )
8 כוסות מים
2 פחיות קרם חלב קוקוס (400 מ"ל. כל אחת ) ולא מי קוקוס
1.1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל (טובה)
8 יחידות פסיפלורה
אופן הכנה טפיוקה:
שמים מים בסיר , מביאים לרתיחה מוסיפים את פניני הטפיוקה תוך כדי ערבוב מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל( תוך כדי ערבוב מידי פעם ) כ-20 -30 דקות עד שפניני הטפיוקה רכות ושקופות ללא נקודות לבנות , מקררים מעט, ומסננים במסננת צפופה (לא של פסטה ) קצת מלכלך אבל חובה לסנן (אני מסננת את הנוזל ישר לתוך שקית כך יש פחות לכלוך ),זה נראה מוזר ולא רואים כל כך את הפנינים אל דאגה זה בסדר .
בסיר מרתיחים את חלב הקוקוס תמצית וניל וסוכר מוסיפים את פניני הטפיוקה המסוננות, מערבבים ומקררים במקרר כ- 4 שעות לפחות רצוי יותר.
(אפשר להכין יום לפני).
רוטב פסיפלורה:
8 פסיפלורה מסוננות מגרעינים
3 כפות סוכר
1/2 כוס מים
1.1/2 כפיות קורנפלור
מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה :
בקערית קטנה מדללים את הקורנפלור במעט מים קרים עד שאין גושים , מוסיפים את הקורנפלור לתערובת הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש , להוסיף את 1 כף גרעיני פסיפלורה ולהניח לקירור במקרר.
אם רוצים לבבות קפואות שופכים את רוטב הפסיפלורה לקופסה שטוחה מקפאים, ויוצרים לבבות עם תבנית לב קטנה של עוגיות .
הרכבת המנה:
בכל כוס של שוט חד פעמים מוזגים את הטפיוקה הקרה כמעט עד הסוף , מוסיפים מעל 2 כפיות של רוטב הפסיפלורה או לב פסיפלורה קפוא ומגישים .
אפשר להוסיף מנגו טרי, אננס טרי או כל פרי אחר שאוהבים .
6 תגובות
וואו טעים לי
וואו טעים לי
מעולה. חייבת לנסות
מעולה. חייבת לנסות
למה צריך לסנן את הטפיוקה? את המים שופכים ?
היי אני אוהבת לסנן את הטפיוקה כי אז מקבלים רק את הכדורים הקטנים
המים הופכים להיות מאוד סמיכים מהעמילן של הטפיוקה את תראי שתקבלי נוזל דביק.