היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות 

החגיגה היוונית שלנו נמשכת , תדמינו לכם שבת בבוקר , מבחר מזטים מתובלים בצבעים משגעים , לחם טרי טעים, חצילים מגולגלים במילוי גבינות, ברוטב עגבניות מתובלות בשום, הגבינה נמסה הרוטב מבעבע והטעם משגע ,

כוסית אוזו , מוזיקה יוונית ברקע,  כולם רגועים אוכלים בסיגה סיגה ומרימים כוסית, לחיים יאמס! , קצת ריקודים אוכל משובח אווירה טובה לעשות טוב לנשמה, מה צריך יותר ?  סידרתי לכם שולחן מלא כל טוב שנתחיל ?

חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות 

20 יחידות:
חומרים :
3 חצילים
250 גרם גבינה בולגרית 5%
150 גרם גבינה צהובה או קשקבל מגורדת
100 גרם מוצרלה מגורדת
1 צנצנת מחית עגבניות (פסאטה)  700 גרם
2 שיני שום כתושות/מגורדות
6 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ענף תימין או אורגנו טרי

אופן הכנה :
נחמם תנור ל- 200 מעלות , נרפד תבנית אפייה עם נייר אפייה ,בעזרת מברשת נשמן את נייר האפייה  בכף שמן, נפזר מלח עם מלחיה על גבי נייר האפייה .

נרחץ את החצילים, (אין צורך לקלף) נפרוס לרוחב את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ , נסדר על גבי נייר האפייה , נבריש את החצילים עם 1 כף שמן, נפזר שוב מלח עם מלחיה, נכניס לתנור ל20 דקות או עד שהחצילים משחימים ומתרככים נוציא ונניח לקרור.

בזמן שהחצילים בתנור נכין את הרוטב:

בסיר טפלון נשים 2 כפות שמן , נוסיף 2 שיני שום כתושות ,נטגן 10 שניות , נוסיף מחית עגבניות, 1/2 כוס מים , 1 ענף טימין או אורגנו, 1/2 כפית מלח , 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית סוכר,

לערבב ולבשל על אש בינונית כ-15 דקות לטעום ולתקן תיבול, לכבות ולהניח בצד.

בקערה נשים 250 גרם גבינת פרובטו , נוסיף מחצית מהגבינות המגורדות (את היתרה נשמור בצד) נתבל בקורט מלח, נערבב עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה,

בתבנית לתנור נפזר שיכבה של רוטב עגבניות בעובי 1/2 ס"מ, נגלגל את החצילים,

נניח כפית גדושה  גבינות בקצה פרוסת החציל , נגלגל ונניח על גבי הרוטב , כשהפתח כלפי הרוטב , נפזר על החצילים מעט רוטב עגבניות ואת הגבינות המגורדות ששמרנו בצד,

נכניס לתנור במצב גריל חום 200 מעלות כ- 10 דקות או עד שהגבינה מותכת והרוטב מבעבע , להגיש חם ולהתענג על כל ביס.

דקה לפני הכניסה לתנור
מזט פלפל אדום וגבינה :
 .
חומרים:
3 פלפלים אדומים , 1/4 כפית מלח , 1 שן שום, 1 כף שמן זית , חצי לימון ו2 כפות חומץ 100 גרם גבינה מלוחה 
נשרוף את הפלפלים על הגז , נקלף את הקליפה ננקה את הפלפלים מהגרעינים , נחתוך גס לאורך, נתבל בלימון, חומץ, שן שום מגורדת דק , מלח ושמן זית,
נערבב נשים על צלחת הגשה נפזר גבינה מלוחה ונגיש.

מזט ציזיקי :
2 יחידות יוגורט  3% שומן , 1  מלפפון  ירוק גדול טרי , קצוץ דק עם הקליפה ,  2 גבעולי שמיר טרי רחוץ וקצוץ דק , 1 שן שום מגורדת דק,  1/4 כפית מלח, לערבב את הכל ולהגיש.

מזט סלט פטרוזיליה וצנוניות עם בצל סגול:
צרור גדול פטרוזיליה ללא גבעולים, 6 צנוניות חתוכות לפרוסות, רבע בצל סגול פרוס דק, מיץ מחצי לימון , 1 כף שמן, 1/2 כפית מלח, לערבב הכל ולהגיש .

מזט סלט חצילים גמבה, מלפפון חמוץ ובצל סגול:

1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות עם הקליפה , למרוח 1 כף שמן על נייר אפייה לפזר מלח, נניח את החצילים על נייר האפייה , נבריש שוב בכף שמן ונפזר מלח , נכניס לתנור 200 מעלות מצב גריל כ20 דקות או עד שהחצילים משחימים, נוציא מהתנור ונקרר,

נחתוך 2 מלפפונים חמוצים, 1/2 גמבה (רצוי צלויה) 1/4 בצל סגול קצוץ לקוביות , נתבל בכפית שמן,  מלח, ומיץ מחצי לימון , נערבב ונתקן תיבול לפי הצורך נגיש לשולחן.

שכחתי לציין שזה אפילו לא משמין , אין טיגונים , הגבינות  רזות (אפשר להחליף את המוצרלה לגבינה צהובה רזה יותר) לאכול טוב בלי ייסוריי מצפון .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן