היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

חצילים במילוי בשר טחון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חצילים במילוי בשר טחון,

חצילים במילוי בשר טחון

מנה חגיגית ומיוחדת, ללא גלוטן וללא פחמימות, אני אוהבת את המילוי מעט חרפרף, מתכון משפחתי, השינוי היחיד שעשיתי היה להשתמש בעגבניות שרי מתקתקות שמוסיפות המון טעם.

מנה שפפו (סבי הטורקי)  ז"ל היה מכין, המנה נקראת מדיאס(חצאי) ברינג'נס (חצילים) קון קרנה (בשר)  (Berenjenas a la mitad con carne), המילוי עסיסי ועשיר בשילוב עם החצילים זה מעדן.

מנה שאפשר להכין מראש ולאפות חצי שעה לפני ההגשה, להגיש חם חם מהתנור ישר לשולחן,  אני אופה את החצילים בתנור ולא מטגנת על מנת לחסוך בקלוריות מיותרות והטעם נשאר משגע.

למתכוני חצילים נוספים:

בורקס חצילים ובשר 

תבשיל חצילים ובשר טחון של יהודית אביב 

חצילים במילוי בשר טחון : 

חומרים ל- 10 מנות
5 חצילים שמנמנים באורך 13 ס"מ
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות
1 שן שום מגורדת
600 גרם בשר טחון טרי
1 עגבנייה אדומה ללא קליפה חתוכה לקוביות ללא נוזלים
12 יחידות עגבניות שרי חתוכות לקוביות
1 פלפל חריף (אופציה )
1 כף רסק (אני משתמשת ברסק משפורפרת)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/2 כוס צנוברים (אופציה)
4 כפות שמן
לצלייה : 12 עגבניות שרי אדומות וצהובות מעט מלח גס

אופן הכנה:
נחמם תנור ל- 200 מעלות
נרחץ היטב את החצילים נקלף חלק מקליפת החציל ונשאיר את החלק העליון של הגבעול , נחצה את החציל לחצי, נחתוך פסים לאורך ולרוחב בשר החציל .

בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה נשים כף שמן נבריש עם מברשת את נייר האפייה, נפזר מלח עם מלחייה על נייר האפייה  (כ-1/2 כפית),

נסדר את החצילים אחד ליד השני, החלק החצוי כלפי מעלה (לא לדאוג אם אין רווחים בין חציל לחציל אחרי האפייה החציל מתכווץ ), בעזרת מברשת נשמן את החצילים עם מעט שמן, נפזר מלח על כל חציל ונכניס לתנור ל1/2 שעה או עד שהחצילים אפויים היטב ורכים למגע ,

בזמן שהחצילים בתנור נכין את המלית.

אופן הכנת מילוי:

בסיר טפלון נשים 1/2 כוס צנוברים עם כפית שמן ונטגן קלות, נוציא את הצנוברים לקערית,

נוסיף לסיר 1 כף שמן, בצל קצוץ לקוביות קטנות, נטגן עד שהבצל שקוף, נוסיף פלפל חריף אדום ובשר טחון, נצלה עד שהבשר מחליף את צבעו , נוסיף קוביות עגבנייה, קוביות עגבניות שרי, כף רסק עגבניות, נתבל ב-1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית פפריקה מתוקה , נמשיך לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים  לערבב מידי פעם,

טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (לשמור כף לקישוט) ומחצית מכמות הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש, מניחים לקירור.

ברגע שהחצילים מוכנים, מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים בצד ל-10 דקות לקירור,

מזיזים קצת את בשר החצילים לצדדים, שמים 2 כפות מהמילוי על החצילים , מסדרים חצאי עגבניות שרי מסביב לחצילים על המגש, מפזרים על העגבניות גרגרי מלח בודדים,

(במידה ורוצים לאפות את החצילים סמוך להגשה עוצרים בשלב הזה ומכניסים למקרר) 

חצי שעה לפני ההגשה לחמם תנור 200 מעלות, להכניס את החצילים לאפייה עד שהבשר מקבל צבע יפה והמילוי מבעבע, מוציאים מהתנור , מפזרים את יתרת הצנוברים, מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם לשולחן..

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן