היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

חיתוכיות אגוזים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חיתוכיות אגוזים

חיתוכיות אגוזים לפני הוספת הטופי 

חיתוכיות אגוזים מטריפות  עם הפקאנים ורוטב הטופי זה מעדן, ממליצה לאכול בקוביות קטנות זה ממכר, 

לא הפסקתי ליישר, כל הטעמים מתמזגים בפה, הפקאנים קראנצ'ים, רוטב הטופי עשיר ועסיסי, הבצק פריך, שילוב מנצח! הוחלט פה אחד זה יצא להיט …

 אפשר להכין מראש ולשמור במקרר הטעמים רק משתבחים .

החיתוכיות מתאימות גם לפסח, זו פעם ראשונה שהכנתי בצק פריך עם קמח מצה, הופתעתי מהמרקם הקריספי של הבצק לאחר האפייה,


חומרים:
תבנית 20/20 

בסיס :
120 גרם קמח  (בפסח השתמשתי בקמח מצה גס) 
100 גרם חמאה ( להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההכנה )
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל טובה
1 חלמון ביצה 

מילוי:
300 גרם פקאן טבעי
1/2 כוס סירופ מייפל 
2 כפות סוכר
1 ביצה 

רוטב טופי :


1/2 כוס סוכר לבן
1/3  כוס שמנת מתוקה
1 כפית גדושה חמאה
1 כף סירופ תירס (לא חובה)
כף מעץ

אופן הכנה בסיס:
בקערה לשים קמח מצה , 2 כפות סוכר, תמצית וניל , חמאה וחלמון ביצה לערבב/למעוך עם מזלג עד לקבלת פירורים , 
לרפד תבנית בנייר אפייה לשטח את פירורי הבצק על התבנית בשכבה אחידה להכניס למקפיא ל-15 דקות.

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות את הבסיס כ- 20 דקות עד להזהבה (לא לכבות את התנור).

מילוי
לקצוץ גס חופן מהאגוזים את היתרה להשאיר שלמים.
בקערית לערבב סירופ מייפל או סילאן 2 כפות סוכר, 1 ביצה לערבב היטב,

לפזר את האגוזים הקצוצים על גבי הבסיס, מעל לפזר את יתרת האגוזים השלמים בצורה אחידה, לפזר עם כף את תערובת המייפל שהכנו ולהכניס לתנור ל-15 -20 דקות או עד שהאגוזים מזהיבים ומקבלים צבע יפה.

להוציא ולקרר בחוץ,

אופן הכנה רוטב טופי :

מזהירה מראש אסור לגעת בקרמל בשום שלב הוא רותח !
מחממים את השמנת במיקרוגל לסף רתיחה, מניחים בצד.
בסיר/קלחת על אש קטנה (צריך סבלנות) מחממים את הסוכר בלי לערבב עד שהוא מתחיל להתקרמל , 
אני מנענעת את הקלחת על מנת שכל הסוכר יימס,
ברגע שהסוכר מקבל צבע זהוב כהה והוא חלק (זהירות לא לשרוף את הסוכר) , מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה לקרמל, לא לדאוג זה מבעבע להמשיך לערבב את המסה (רצוי עם כף מעץ) עד לקבלת טופי (גם אם יש מעט גושים להמשיך לערבב זה מסתדר (על אש נמוכה) עד להמסה, לתת לטופי לבעבע ולהסמיך (על אש נמוכה )  להוסיף חמאה וסירופ תירס לערבב ולהסיר מהאש, לפזר על אגוזי הפקאן עם כף בצורה אחידה , להניח לקירור  מוחלט, לחתוך לקוביות ולהתענג.

לשמור במקרר מכוסה .


*** אפשר להכין בסיס מפירורי עוגיות יין (4 עוגיות גדולות מרוסקות ) להוסיף 1 כף סוכר ו80 גרם חמאה רכה מאוד וקצת מומסת לערבב היטב ולשטח בתבנית לאפות כ15 שעה ולהמשיך במתכון .



לפני האפייה 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן