היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

חורשט סבזי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חורשט סבזי

תבשיל פרסי עשיר בירק, בריא, סמיך וטעים, עם בשר שמתפרק בפה, הכנתו דורשת מעט התעסקות אבל זה ממש שווה את העבודה, לפני עידן הקורונה התארחנו כל החברס' שלנו אצל סיוון ושמואל לארוחה פרסית טעימה ומושקעת,

היו שם מיטב המאכלים הפרסיים, גונדי (כופתאות העשויות מעוף טחון וקמח חומוס במרק טעים),
קוקו סבזי (חביתת ירק משגעת ), חורשט סבזי  ועוד תבשילים שאת שמם אני לא זוכרת,
את החורשט אהבתי במיוחד,

חורשט פרושו תבשיל וסבזי פרושו ירק/עשבים טריים, לאחר מספר ניסיונות והתאמות הגעתי למתכון שלי, שיניתי כמה מרכיבים מהמתכון המקורי, לא הוספתי חילבה (שמבלילה) אני לא אוהבת את הריח של החילבה סורי..,  שמתי לימון פרסי בהיר ולא כהה (הכהה מר לי ), הוספתי סלרי  וקיבלתי סיר סמיך ומשגע,

להגיש עם אורז לבן וצלחת עם ירק וצנוניות ולהנות מכל ביס ברור שיש סרטון הכנה טעים למטה …

שימו לב יום לפני ההכנה יש להשרות את השעועית האדומה במים, אפשר להשרות מראש ולשמור במקפיא בשקית ללא הנוזלים.

חורשט סבזי

חומרים:

1 ק"ג בשר כתף 5 טרי חתוך לקוביות.
1.5 כוסות שעועית אדומה (שהשרנו בקערה עם הרבה מים ללילה )
3 יחידות לימון פרסי בהיר
1 חבילה גדולה פטרוזיליה
1 חבילה גדולה כוסברה
חופן עלי נענע
1 כרשה (החלק הלבן בלבד) שטופה וקצוצה
1/2 חבילה בצל ירוק שטוף וקצוץ דק
4 עלי סלרי טריים (החלק הלבן והירוק) שטופים היטב וקצוצים דק
1 בצל גדול מקולף וקצוץ
1 לימון בינוני
1 כף מלח
1 כפית גדושה כורכום
1/2 כפית פלפל שחור 

להגשה:

אורז לבן (מתכון למטה)
צנוניות
פטרוזליה, בצל ירוק
נענע

אופן הכנה:
לשטוף היטב את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע לאחר השטיפה להשרות בקערה עם הרבה מים (אני משאירה חלק מהגבעולים ומוציאה רק גבעולים גסים של הפטרוזיליה והנענע ) לאחר ההשריה נוציא מהמים למסננת ונקצוץ דק.

בסיר נשים כף שמן נחמם על אש גבוהה, נוסיף 1 ק"ג בשר כתף לטגן ולצרוב מכל הצדדים, להוסיף שעועית אדומה (לאחר השרייה) למלא את הסיר במים רותחים, נבשל כ-1.5 שעות עד שהבשר מתרכך לא מוסיפים תבלינים בשלב הזה,

לאחר שבישלנו את הבשר ניקח סיר קוטר 28 רחב וגבוהה, נשים 2 כפות שמן , נוסיף כרשה קצוצה ובצל, 
נטגן עד להזהבה, נוסיף את כל הירק שחתכנו, סלרי קצוץ ובצל ירוק, נמשיך לטגן כ-2 דקות תוך כדי ערבוב,

נוסיף את הבשר עם הנוזלים שלו, 1 כפית גדושה כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור, 3 לימונים פרסים יבשים מחוררים (עשיתי בלימונים חורים עם מזלג על מנת שישחררו את הטעמים שלהם בזמן הבישול) מיץ מ- 1/2  לימון, מלח 1 כף שטוחה (או לפי הטעם) נוסיף מים עד 3/4 הסיר נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה עוד 1.5 שעות,

מידי פעם לערבב, לקראת סוף הבישול נוסיף מיץ מחצי הלימון שנשאר לנו , נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך, במידה ויש הרבה נוזלים בתבשיל, להגיר את האש ללהבה גדולה ולבשל ללא מכסה עד לקבלת תבשיל סמיך , להגיש חם עם אורז לבן וירק.

אורז לבן

חומרים אורז לבן:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
4 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח

אופן הכנה :
בסיר נשים שמן ואורז נטגן כ-1 דקה נוסיף 4 כוסות מים רותחים, 1 כפית מלח, נערבב ונביא לרתיחה, ברגע שרתח לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות

לערבב את האורז בעדינות עם מזלג (ממש בעדינות) לכסות ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 15 דקות,
להסיר מהאש ולהניח בצד ל- 10 דקות לפני ההגשה.

חורשט סבזי
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

10 תגובות

  1. אחד המאכלים האהובים עלי!
    תודה ענקית על מתכון מדוייק כל כך. בישלתי כבר פעמיים, פעם עם בשר ושניה עם עוף. יצא מושלם!!!
    תודה❤️

    1. תודה רבה רבה ענת
      איזה כיף שאהבת גם אצלנו מאוד אוהבים את התבשיל הזה
      נשיקות 🙂

  2. נראה נהדר. לכמה אנשים?
    וגם: יש לך אולי רעיון להפיכת המתכון לטבעוני? או שהבשר הוא כל המהות של התבשיל 🙁

    1. היי,
      האמת שהבשר נותן המון טעם אבלל המרק מאוד טעים ולדעתי אפשר לטבען אותו והוא עדיין יהיה מאוד טעים, תבשלי את השעועית האדומה במים אחרי שהיא כמעט מבושלת לגמרי תוסיפי אותה לתבשיל ותמשיכי כרגיל , תוסיפי 1 כוס עדשים ירוקות שהשראת במים, ותבשלי עד שהמרק מסמיך, לקראת הסוף את יכולה להוסיף חופן איטריות, אם הרוטב לא מספיק סמיך תכיני רביכה, שימי בכוס 2 כפות קמח עם 4 כפות מים מהברז, תערבבי היטב לבלילה חלקה ותוסיפי אותה לתבשיל תוך כדי ערבוב על אש בינונית להביא לרתיחה ולכבות.

    1. בטח שאפשר אבל הוא שמן יותר שימי לב גם לכמות של הבשר שתישאר לך (באסדו יש הרבה עצמות )

  3. היי נראה נהדר ! ממש רוצה להכין אבל לא אוהבת בשר בקר, יעבוד עם עוף? אם כן איזה חלק מומלץ?
    תודה 🙂

    1. היוש,
      כן אפשר עם ירכיים ושוקיים זה יהיה נהדר
      לא לעשות בישול מקדים, לטגן את חלקי העוף משני הצדדים עד להזהבה אחרי שמטגנים את הבצל, ואז להוסיף את יתר המרכיבים ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן