
דונאטס שמנמנים עסיסיים בציפויים מושחתים כי חנוכה יש פעם בשנה ומה שקורה בחנוכה נשאר בחנוכה…,
יוצאת כמות גדולה של דונטאס, את מה שלא אכלו הקפאתי (עם הציפוי) , למחרת הפשרתי בחוץ והם נשארו פריכים וטעימים .
שיהיה לנו חג חנוכה שמח מתוק וטעים
דונאטס מושחתים
כוס בנפח 200 מ"ל
כמות כ-30 יחידות.
חומרים :
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה שמרים יבשים
120 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב (200 מ"ל)
3 ביצים (Lׂׂ)
1/2 כוס סוכר ׁ(90 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית מלח
1.1/2 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
1 כף ליקר אמרטו, פרנג'ליקו
ציפוים:
ריבת תות
1 שמנת מתוקה + כוס חלב+ אינסטנט פודינג וניל (להקציף הכל לקצפת יציבה)
תותים טריים
עוגיות אוראו חתוכות .
ממרח לוטוס חימום קל במיקרוגל (3 כפות גדושות)
100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן לחמם במיקרוגל עד להמסה
100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן לחמם במיקרוגל עד להמסה
1/2 כוס קוקוס ממותק
1/2 אגוזי לוז
סוכריות צבעוניות
אבקת סוכר
חלבה
לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות או תירס או קנולה
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים: קמח, שמרים, 120 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס שמן,1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כפית מלח, 1 כפית ליקר, 1.1/2 כוסות מים פושרים,
לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח לחלק ל- 4 חלקים,
נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט (הבצק נעים לעבודה ולא נדבק) לריבוע בעובי 1 ס"מ .
ניצור עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , במרכזו של כל עיגול ניצור חור בקוטר 4 ס"מ (השתמשתי בצנטר בקוטר במתאים , אפשר להשתמש בפקק של מים מינרלים ) נוציא את עיגול הבצק מהחור וכך נוצר לנו חישוק,
נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת כולל העיגולים שנוצרו (נכסה את הדונאטס במגבת או נייר אפייה) .
להוציא לצלחת מרופדת עם נייר סופג.
ואז מתחילה החגיגה …..
או כיד הדמיון הטובה עליכם



8 תגובות
יאמיי אימיי נראה נהדרררר יפים כלכך מלא טעמים
כל הכבודד יקירה ♥
במקום כפית אמרטו אפשר כפית ברנדי
תודה רבה זיוי 😍😍😍
כן אפשרי בהחלט 😊
איזה מהממיםםםם. חג שמחחח אהובה
הדונאטס שלך משגעים! אני חייבת להכין לילדים שלי הם יתלהבו בטוח:)
חג שמח מקסימה
תודה יפתי חנוכה שמח 🙂
רויטלי תודה רבה מקסימה חנוכה שמח 🙂