היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

דונאטס מושחתים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
דונאטס מושחתים

דונאטס שמנמנים עסיסים בציפויים מושחתים כי חנוכה יש פעם בשנה ומה שקורה בחנוכה נשאר בחנוכה…,

יוצאת כמות גדולה של דונטאס, את מה שלא אכלו הקפאתי (עם הציפוי) , למחרת הפשרתי בחוץ והם נשארו פריכים וטעימים .
שיהיה לנו חג חנוכה שמח מתוק וטעים 

דונאטס מושחתים

כמות גדולה כ-50 יחידות. 
חומרים :
1 ק"ג קמח 
1 כף גדושה שמרים יבשים
120 גרם חמאה מומסת 
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית מלח
1.1/2 כוסות מים פושרים (חד פעמי שתייה קרה )
1 כפית ליקר אמרטו, פרנג'ליקו

ציפוים:
ריבת תות 
1 שמנת מתוקה + כוס חלב+ אינסטנט פודינג וניל (להקציף הכל לקצפת יציבה)
תותים טריים
עוגיות אוראו חתוכות .
ממרח לוטוס חימום קל במיקרוגל (3 כפות גדושות)
100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן לחמם במיקרוגל עד להמסה 
100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן לחמם במיקרוגל עד להמסה 
1/2 כוס קוקוס ממותק
1/2 אגוזי לוז
סוכריות צבעוניות
אבקת סוכר
חלבה

לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות או תירס או קנולה 

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים: קמח, שמרים, 120 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס שמן,1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כפית מלח, 1 כפית ליקר, 1.1/2 כוסות מים פושרים,

לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח לחלק ל- 4 חלקים,
נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט (הבצק נעים לעבודה ולא נדבק) לריבוע בעובי 1 ס"מ .

ניצור עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , במרכזו של כל עיגול ניצור חור בקוטר 4 ס"מ (השתמשתי בצנטר בקוטר במתאים , אפשר להשתמש בפקק של מים מינרלים ) נוציא את עיגול הבצק מהחור וכך נוצר לנו חישוק,

נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת כולל העיגולים שנוצרו (נכסה את הדונאטס במגבת או נייר אפייה) .

בסיר טפלון או מחבת עמוקה נחמם שמן לטיגון עמוק, נטגן את הדונאטס כדקה מכל צד עד להזהבה,
 להוציא לצלחת  מרופדת עם נייר סופג.

ואז מתחילה החגיגה …..
לזלף קצפת ולהוסיף תותים,
לטבול בשוקולד מריר ולפזר אגוזים
לטבול בממרח לוטוס מומס 
לזלף ריבת תות וקצפת 
למרוח קצפת ועוגיות אוראו 
או כיד הדמיון הטובה עליכם



שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן