היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

דג עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

דג עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

פילה דג טרי עם ארטישוק ירושלמי וזיתי קלמטה ברוטב חרפרף, מנה עשירה וטעימה, בלי הרבה שמן, הצבע שלה משגע הסיר יפהיפה להגשה,

הארטישוק הירושלמי או כמו שקוראים לו אצלנו בטטה קסבייה נותן טעם מעודן לתבשיל, הארטישוק מתקתק המרקם נפלא ומיוחד, זיתי הקלמטה מוסיפים עוד רובד של טעם וצבע הדג טרי עסיסי ומשתלב נפלא, חגיגה אמיתית בצלחת.

אפשר להכין את המנה מראש ולחמם לפני ההגשה הטעם לא נפגם הכנתי סרטון הכנה בסוף הפוסט….

דג עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

חומרים:

סיר סוטאז' 30 ס"מ
6 יחידות פילה דג אמנון טרי
20 יחי' ארטישוק ירושלמי טרי
100 גרם זיתי קלמטה (ללא חרצנים כ-3/4 כוס) לשטוף היטב עם מים רגילים להורדת המליחות שלהם.
2 שיני שום
1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות (אפשר יותר)
1/2 לימון טרי
1/2 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
2 כפות שמן (אפשר יותר אבל באמת שאין צורך)
1 כף גדושה כורכום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנה:
מקלפים את הארטישוק הירושלמי ושוטפים היטב,
חותכים את הארטישוקים הגדולים, על מנת ליצור גודל אחיד פחות או יותר (שהבישול יהיה אחיד)
שמים בסיר מבשלים עם מים רותחים עד לכיסוי מוסיפים חצי כפית מלח, מבשלים כ-10 דקות עם מכסה סגור ואש גבוהה עד שהארטישוק כמעט מוכן (3/4 בישול), ברגע שמזלג חודרת לארטישוק בקלות הוא מוכן במידה ולא ממשיכים לבשל, מסננים מהמים ומחזירים לסיר,

מוסיפים לסיר 2 כפות שמן, ומטגנים קלות את הארטישוק הירושלמי כ1 דקה,
מוסיפים פלפל חריף חתוך לטבעות, 2 שיני שום פרוסות, תבלינים, 1 כף גדושה כורכום, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, מערבבים 1/2 דקה ומוסיפים 2.5 כוסות מים מביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ מחצי לימון, מביאים לרתיחה,

מוסיפים את פילה הדגים לסיר מתחת לארטישוק הירושלמי, זה הזמן להוסיף את זיתי הקלמטה,
מפזרים עם כף חלק מהרוטב על הדג, סוגרים ומבשלים 10 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, מפזרים כוסברה טרייה על כל הדגים ומכבים את האש.

להגיש חם ולהנות מכל ביס…


סרטון הכנה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן