היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

דג סלמון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
 

דג סלמון, טרי צרוב על מחבת (בלי הרבה שמן ) מוגש עם אפונה מוקפצת ותרד, מנה מעולה וטעימה, בהשראת מנה שאכלתי במסעדה,

אני לא חובבת דגים בעיקר בגלל הקוצים, (לא מסוגלת להרגיש קוצים תוך כדי לעיסה ), כשאני מכינה דגים זה יהיה פילה דג או כקציצות ( קציצות עם זיתים המתכון כאן ויש גם עם גרגרי חומוס המתכון כאן) ,

לרוב אני מכינה פילה דג סלמון  (הדג היחידי שאני ממש אוהבת), הוא עסיסי כמעט נטול קוצים ויש לו מרקם מעולה,

 רצוי לבקש את הפילה שקרוב לראש הוא יותר עבה והפרוסות יותר אסתטיות להגשה, ממליצה לקנות רק דג טרי,  הטעם משובח ויש הבדל עצום בטעם מהדג הקפוא,
מוזמנים להיכנס למתכון נוסף של דג סלמון בתנור עם עשבי תיבול שלי 

הפעם החלטתי  לגוון ולהכין סלמון צלוי במחבת בתיבול אחר, 10 דקות הכנה וזה שלכם…

הכנתי תוספת מהירת הכנה של אפונה עדינה, מוקפצת עם עלי תרד וקישואים .

דג סלמון

חומרים לדג סלמון:
1 ק"ג פילה דג סלמון עם העור נקי מעצמות.
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס חריף
1 כפית מלח גרוס
4 כפיות שמן (אפשר גם פחות )
2 לימונים להגשה

חומרים תוספת:
1 חבילה אפונה עדינה מופשרת
1 חבילה תרד שטוף
1 שן שום פרוסה לפרוסות
1 קישוא קטן חתוך לפרוסות
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף רוטב סויה
2 כפות שמן

אופן הכנה אפונה:
נשטוף את האפונה ונסנן במסננת,
נחמם היטב סיר טפלון על אש גבוהה,  נשים 2 כפות שמן, נוסיף שום פרוס, קישואים, נטגן כמה שניות, נוסיף אפונה עדינה מסוננת ונערבב,

נוסיף עלי תרד שטופים ומסוננים נמשיך לערבב, נתבל במלח, פלפל שחור, וכף רוטב סויה , נטעם ונתקן תיבול , נכבה את האש  ונניח בצד (אין מים זו לא טעות).

אופן הכנה דג סלמון:
 נחתוך את הפילה עם העור לפרוסות בעובי
3.5 ס"מ נשטוף ונייבש היטב (עם נייר ניגוב)

נניח את הפילה על צלחת ( נייר אפייה) נפזר פלפל גרוס, מלח גס ושבבי צ'ילי חרף,

נחמם על אש גבוה מחבת/סיר סוטאז' טפלון (זה חשוב למניעת הדבקות) קוטר 28, נוסיף 4 כפיות שמן (אפשר גם פחות ) נניח את הדגים על המחבת עם העור כלפי מטה,  נטגן על אש גבוהה כ-1 דקה עד שהעור משחים והקצוות של הדג הופכות ללבנות,

הופכים את הדגים ומטגנים את הצד השני עד להשחמה, ממשיכם לטגן את כל צדדי הדג, 

לאחר שהדג שחום , מכסים את המחבת ומטגנים עוד 2 דקות עם מכסה סגור עד שהדג מוכן (אני בודקת את אחד הדגים עם מזלג).

הגשה:
להניח על צלחת אפונה מוקפצת, נניח מעל את דג הסלמון, להגיש עם פלחי לימון ולהנות מכל ביס .

במידה ונשאר דג אני מחממת במיקרוגל והוא נשאר מצוין וטעים.

 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן