גראטן תפוחי אדמה בשמנת


גראטן תפוחי אדמה בשמנת זו מנה צרפתית קלאסית, (גראטן = מוקרם), לשם שינוי גם קלה להכנה, מנה של תפוחי אדמה מוקרמים שילוב מנצח של מאפה חם מבעבע וטעים טעים, הוספתי נגיעות צ'ילי ופלפל גרוס ויש קיצור דרך לזמן האפייה, להגיש מהתנור לשולחן…
מנה נהדרת לארוחת בראנץ' מפנקת, אני מכינה אותה בעיקר בשבת בבוקר, כל הבית מתמלא בריח נפלא שקורא לכולם לשולחן …
גראטן תפוחי אדמה בשמנת
חומרים:
4 תפוחי אדמה לבנים (רצוי של דוד משה)
1 שמנת מתוקה 250 מ"ל 38% או 10% -15% שומן
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)
1/4 כפית פלפל גרוס (לא חובה)
4 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת/גבינה צהובה (אפשר יותר ..)
אופן הכנה :
לשטוף היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה לבשל במיקרוגל או על גז עד להתרככות,(זה קיצור הדרך שלי לזמן האפייה).
לחתוך לפרוסות של 1 ס"מ (עם הקליפה) זהירות חם! לסדר על תבנית לתנור פרוסות תפוחי אדמה, צמודות אחת לשנייה ,לפזר 1/4 כפית שבבי צ'ילי,1/2 כפית מלח גרוס, 1/4 כפית פלפל גרוס,
בקערית לשים שמנת מתוקה וכפית גדושה קורנפלור לערבב היטב עד שאין גושים,
לשפוך את השמנת בצורה שווה על כל תפוחי האדמה, לפזר את גבינת הפרמז'ן, להכניס לתנור מחומם מראש 190 מעלות ל-15 דקות או עד שהמאפה משחים ומבעבע להגיש חם .

2 תגובות
אין חמאה בגרטן ?לא ניסיתי את המתכון שלך עם הקורנפלור אבל נראה סוף תמיד טוב וכייף לקבל טיפים תודה ענקית
היוש לא אין חמאה , השמנת מתוקה עושה את העבודה בגרטן שלי , תודה רבה רבה 😍😍😍