היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

גביניות מבצק פילו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

גביניות מבצק פילו בצורת מעטפה, גביניות פילו מתוקות בגודל של ביס, בתוספת פיסטוקים וסירופ סוכר, מתקבל ביס מלא שכבות במרקמים שונים, ממש קל להכנה יפה וטעים להגשה לדעתי הכי טעים לאכול קר מהמקרר…

לפני ההגשה לזלף מעט סירופ סוכר על כל מאפה וזה מושלם יש סרטון הכנה למטה.

גביניות מבצק פילו

חומרים 40 יחידות:
1/2 חבילה דפי פילו
1/2 כוס שמן
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 מיכל שמנת חמוצה 27% (200 מ"ל)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר גדושות

100 גרם פיסטוקים קצוצים גס (אפשר לא קלויים אפשר קלויים לבחירתכם)
שקית זילוף (לא חובה אבל מאוד נח)

סירופ סוכר:
1.1/4 כוסות סוכר
1.1/4 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית מי ורדים (לא!! תמצית ולא חובה)

אופן הכנה סירופ:

בקלחת לשים סוכר ומים להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות נוספות על אש גבוה, להוסיף מיץ לימון , ומי ורדים ולכבות .

מילוי אופן הכנה:

שמים בקערה גבינה לבנה 9%, 1גביע שמנת חמוצה 27%, 3 כפות סוכר, 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה מעבירים לשקית זילוף.

אופן הכנה בקלאווה:

מחממים תנור 180 מעלות מצב טורבו,

לפתוח את חבילת הפילו ולכסות במגבת מטבח (שהעלים לא יתייבשו).

מניחים נייר אפייה על השיש, לוקחים עלה של בצק פילו ושמים על נייר האפייה,  עם מברשת מורחים בשמן את עלה הפילו, מניחים עוד עלה של פילו על העלה הקודם וגם אותו מורחים בשמן,
ממשיכים ליצור שכבות עם 5 עלי פילו,

יוצרים ריבועים : חותכים את הבצק לרוחב ל5 רצועות שוות (7.5 ס"מ כל רצועה) ולאורך 4 רצועות שוות (7.5 ס"מ  כל רצועה) יצרנו ריבועים שווים.

שמים במרכז כל ריבוע תלולית מהמלית, מרימים את 4 קצוות הריבוע למרכז, יוצרים מעטפה , מהדקים קלות (זה לא חייב להיות סגור, מניחים בתבנית אפייה עם רווחים קטנים אחד מהשני לא לדאוג המלית לא בורחת בזמן האפייה, 

נאפה כ-20 דקות או עד שהמאפים אפויים וזהובים, מוציאים מהתנור ומפזרים עם כף סירופ סוכר על כל מאפה,

(להשאיר מעט סירופ בצד על מנת לפזר לפני ההגשה). 
מפזרים פיסטוקים קצוצים במרכז כל גבינית, ממתינים מעט כי זה חם ונהנים מכל ביס,

המאפה הכי טעים כשהוא קר מהמקרר.

את המאפים שנשארו שומרים במקרר  בכלי סגור.

** אפשר להכין יום מראש ולהגיש למחרת הטעם לא נפגם
**אפשר להקפיא את הגביניות פילו לפני האפייה (לשמור במקפיא סגור היטב (להפריד עם נייר אפייה בין גבינית לגבינית שלא ידבקו) ) ולאפות ביום ההגשה.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן