בשר סצ'ואן

רוטב סצ'ואן הוא רוטב מתוק חריף, יש בו איזון טעמים של מלוח מתוק וחריף, מידת החריפות תלויה בכם…
הכנתי עם רצועות שייטל טרי חתוכות דק, (אין על הקצב שלי!! גבי תודה ) שייטל הוא נתח שמתאים לצלייה קצרה, הוא נתח רזה אבל עסיסי, אפשר לאכול ממנו ללא יסורי מצפון.
מתאים לי מאוד במסגרת האכילה נכונה ואורח החיים הבריא שסיגלתי לעצמי אני מכינה לי תוספת של שעועית עדינה מוקפצת עם שום מלח גס וכף של שמן (אפשר יותר אבל באמת שאין צורך ).
אפשר להכין עם רצועות סינטה, רצועות אנטריקוט, ניסיתי עם חתיכות פרגית וזה יוצא מעולה וטעים.
רצוי לאכול סמוך להכנה למרות שגם אחרי חימום עדין במיקרוגל הבשר נשאר טעים ועסיסי.
שימו לב צריך להשרות את הבשר במרינדה לפחות שעתיים לפני הצלייה לספיגת טעמים.
בשר סצ'ואן
חומרים
1 ק"ג רצועות שייטל
חומרים לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סויה מתוקה (אם אין לשים רגילה)
6 כפות רוטב צ'ילי מתוק (ועוד 2 כפות בסוף)
1 כף סוכר חום
1 כף דבש/סוכר לבן
1 שן שום מגורדת דק
1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס (אפשר יותר תלוי במידת
החריפות הרצויה ואפשר פחות)
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף שמן
1 פלפל אדום מתוק מהסוג הארוך (או חריף ואז זה אשש)
1 כפית שומשום קלוי להגשה (לא חובה)
אופן הכנה :
לשטוף את רצועות השייטל, לסנן היטב.
לשים את כל מרכיבי הרוטב בקערה:
3 כפות רוטב סויה, 2 כפות סויה מתוקה , 6 כפות רוטב צ'ילי , 1 כף דבש, 1 כף סוכר חום, 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס, פלפל חריף או מתוק חתוך לטבעות, שן שום מגורדת דק, פלפל שחור ושמן לערבב היטב לטעום ולתקן תיבול זה צריך להיות מתוק מלוח חרפרף.
להוסיף את הרוטב לבשר השייטל לערבב היטב ולהשרות מינימום שעתיים מכוסה במקרר.

לסנן את הבשר (לשמור את הנוזלים של המרינדה!!) לחמם היטב ווק או סיר טפלון, להוסיף 1 כף שמן, לחכות שהשמן ירתח ולטגן את נתחי הבשר, חופן בכל פעם (לא לשים את כל הנתחים על מנת לא להוריד את טמפרטורת הסיר ואז הנתחים לא יטוגנו אלה יתבשלו ויפרישו נוזלים,
לאחר שהבשר מחליף את צבעו בלבד! (לא צריך להשחים) להוציא לצלחת ולטגן את הכמות הבאה.
לאחר שסיימנו לטגן את כל הנתחים , נכניס את הרוטב שסיננו לסיר, להביא לרתיחה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם,
להכניס את הנתחים שטיגנו להוסיף עוד 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, לערבב היטב על אש גבוהה כ-2 דקות עד שכל הרוטב נספג בבשר ומתקרמל, לכבות ולהגיש חם.
שעועית ירוקה עדינה מוקפצת:
1 חבילה שעועית עדינה מופשרת רחוצה ומסוננת
3 שיני שום קצוצים דק
1/2 כפית פלפל גרוס
1/4 כפית מלח גרוס
1 כף שמן ( אפשר יותר אבל אין צורך)
אופן הכנה :
בסיר טפלון רחב נשים שעועית ירוקה עדינה מסוננת, כף שמן, ונקפיץ על אש גבוהה כ3 דקות, מוסיפים שום קצוץ, פלפל גרוס ומלח גרוס , לערבב תוך כדי עוד כ-2 דקות לכבות ולשים בצד, השעועית נשארת קריספית וטעימה.

למתכוני בשר נוספים
4 תגובות
נראה מעולה!
אם אין סויה מתוקה- להוסיף עוד 2 כפות סויה רגילה? כלומר 5 כפות סה״כ?
תודה רבה כן 5 כפות סויה רגילה 🙂
אני אוהבת את הסגנון בישול שלך דומה לשלי את אלופה
תודה רבה רבה מיכל ❤️🙏