בראוניז שוקולד מהיר הכנה, קוביות קטנות של אושר מתוק, אני אוהבת לחתוך לריבועים של ביס, מתכון קל ומהיר הכנה, את הבראוניז הזה אוכלים קר, לחתוך לקוביות ולהגיש קר ישר מהקירור הטעם מופלא,
המרקם פאדג'י ונמס על הלשון, האגוזים מוסיפים קראנצ'יות עונג צרוף מובטח.
אני אוהבת לארוז את קוביות הבראוניז בשקיות קטנות ולחלק טעימות, כיף לקבל פינוק מתוק הום מייד, שוקולד מבחינתי זו אהבה וחולשה ❤ אפשר להכין יומיים מראש לפני ההגשה, נשמר במקרר כשבוע.
בראוניז שוקולד מהיר הכנה
תבנית 30/25
חומרים: להמון קוביות ביס (כוס בנפח 200מ"ל)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות גסות
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב (שוקולד צ'יפס או קוביות גסות של שוקולד חלב)
1 כוס סוכר לבן (180 גרם)
1/2 כוס קמח (60 גרם)
3 כפות קקאו (30 גרם)
4 ביצים L
1 כף ליקר אמרטו/תמצית וניל
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה:
שמים בקערה חסינת חום 200 גרם שוקלד ו-200 גרם חמאה מכניסים למיקרוגל להמסה כ-2 דקות לבדוק באמצע עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין, להוציא מהמיקרוגל ולערבב עם כף עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
בקערת מיקסר עם וו בלון להקצפה נשים 4 ביצים שלמות (ללא הקליפה כן…) 1 כוס סוכר לבן, להקציף במהירות גבוהה עד שהביצים תפוחות כ 2 דקות (הקצף דליל זה בסדר),
להוסיף את תערובת השוקולד והחמאה לקערת הביצים ונערבב עם מרית/ לקקן בתנועות עדינות עד שהבלילה אחידה,
מוסיפים 1/2 כוס קמח ו3 כפות קקאו מערבבים עד שהתערובת אחידה,
מוסיפים 50 גרם שוקולד חלב (שוקולד צ'יפס או קצוץ גס) מוסיפים 100 גרם אגוזי מלך שלמים לערבב מעט,
לרפד תבנית בנייר אפיה, לשפוך את תערובת השוקולד לתבנית, לשטח את התערובת בצורה אחידה, לאפות בחום 170 מעלות טורבו במדף האמצעי בתנור כ- 20 – 25 דקות בלבד (ברגע שנעשה קרום קצת קשה מעל העוגה (בקצוות ) ומרכז העוגה קיבל קרסט אבל עדיין קצת רך מאוד זה מוכן להוציא מהתנור, לקרר היטב חובה לשמור במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה, (לפני החיתוך אני מכניסה את הבראוניז למקפיא 15 דקות זה מקל על החיתוך) עם סכין גדולה לחתוך לקוביות ביס ולהגיש (אני מנקה את הסכין מהשוקולד בין חיתוך לחיתוך במידת הצורך).
4 תגובות
הכנתי אתמול למשלוח מנות. הם טעימים בטירוף. יש להם טעם שוקולדי מרוכז, פשוט תענוג. תודה
ענבר תודה רבהה איזה כיף שאהבת
תודה על הפירגון החם ❤❤
הכנתי יצא מושלם!!!
תודה רבה
איזה כיף לשמוע ❤️❤️