היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בצל ממולא

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

 

 

 


בצל ממולא,  הפעם המילוי זה  אורז, בשר טחון והמון כוסברה חמצמץ טעים ומיוחד, אין אפשרות לוותר על הכוסברה (מוקדש לכל אוהבי הכוסברה בראש ובראשונה אני), סיר ממולאים חם תמיד נותן הרגשה של בית, ארוחה שלמה בסיר אחד, אני מכינה לפעמים עם פלפלים בשר אורז ונענע או קישואים במילוי בורגול ובשר  או עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול,

אצלנו משוגעים על הבצלים האלה, מתכון שקיבלתי מחמותי יהודית היקרה, אנחנו זוללים אותם כמו סוכריות, המילוי נמס על הלשון, בשילוב עם הבצל זה מעדן, תבשיל טעים וקל להכנה אי אפשר להפסיק לאכול !! הכנתי לכם סרטון הדגמה להכנת הממולאים תהנו…


בצל ממולא :

חומרים : סיר רחב בקוטר 32 ס"מ
6 בצלים גדולים מאוד
1/2 ק"ג בשר בקר טחון קצת שומני
2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
1 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
5 כפות שמן
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
2 כפיות גדושות כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
2.1/2 כפיות מלח
1.1/2 לימון
3.1/2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
לקלף את הבצלים, לחתוך חתך ארוך לאורך הבצל ולבשל כ-1/2 שעה במים רותחים לשפוך את המים ולקרר מעט
לפני קילוף הבצל יש לחתוך את שני קצוות הבצל (ככה שכבות הבצל יפרדו בקלות).

בקערה לשים אורז שטוף ומסונן, 1/2 ק"ג בשר טחון, 1/2 חבילה כוסברה קצוצה, 2 כפות שמן , 1 כפית מלח, 1 כפית גדושה כורכום, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור, מיץ מחצי לימון, לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה .

נשמן סיר ב-2 כפות שמן, להפריד את שכבות הבצל בגלל החתך שיצרנו הם נפרדים בקלות,

בכל שכבת בצל נמלא כף ממלית האורז והבשר,

לא להעמיס יותר מידי כי המילוי תופח בזמן הבישול, אין צורך להדק את המילוי, נגלגל את הבצל (לא בצורה הדוקה ) נניח בסיר בצורה מעגלית.

 
סרטון הכנת הממולאים 




לאחר שמילאנו את כל הבצלים, ננעץ סכין חדה בכל בצל ממולא (על מנת ליצור חתך בלתי נראה, זה עוזר 
לנוזלים ולחום התבשיל לחדור לבצלים ולבשל אותם היטב).

 במידה ונשאר מילוי יש לשים אותו באמצע הסיר על הבצלים ומעליו להניח את כל לבבות הבצל שנשארו .


נפזר 1 כף שמן, 1 כפית גדושה כורכום, 1 כפית גדושה פפריקה, 1.1/2 כפיות מלח, 3.1/2 כוסות מים רותחים נבשל על אש גבוהה כ-10 דקות לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל כ-40 דקות או עד שהאורז רך מדי פעם לפזר מהרוטב שנוצר בסיר על גבי כל הבצלים, במידה וחסרים מים להוסיף מעט,

לאחר שהאורז מוכן נפזר מיץ מלימון שלם על כל הבצלים ואת יתרת הכוסברה הקצוצה לבשל עוד 5 דקות  ולכבות.

אני אוהבת להכניס את הסיר לתנור  אחרי הבישול, מוסיפה עוד 1/2 כוס מים, חום 160 מעלות מכסה סגור כשעה הבצלים מקבלים מרקם הורס, 

 
אופציה במקום לבשל את הבצלים אפשר להקפיא אותם 24 שעות לפני ההכנה, מפשירה ביום ההכנה והם גמישים ומוכנים למילוי (פטנט שחוסך  את זמן בישול הבצלים).
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן