בורקס פילו בשר, עם עשבי תיבול וחמוציות עשיר וטעים, מנה ראשונה מנצחת, אני מגישה עם רוטב טחינה ורוטב עגבניות מרוסקות זה פשוט מעדן, אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא לפני האפייה (חוסך המון זמן) לאפות סמוך להגשה בלי להפשיר, קפוא מהמקפיא לתנור, הכי טעים לאכול חם חם ולהתענג על כל ביס….
בורקס פילו בשר
חומרים: 14 יחידות
1 חבילה בצק פילו (נשתמש בחצי כמות)
בצל גדול מאוד
700 גרם בשר בקר טרי טחון שומני
1/2 חבילה פטרוזיליה ( רחוצה וקצוצה )
1/2 חבילה כוסברה ( רחוצה וקצוצה )
1/2 כוס חמוציות
1/3 כוס צנוברים
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
אופן הכנת המילוי :
בסיר נשים רבע כוס שמן ובצל גדול מאוד קצוץ בינוני,
נטגן את הבצל עד להזהבה נוסיף בשר טחון נערבב ונטגן עד שהבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים,
נוריד מהאש, נוסיף תבלינים: 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, נערבב ונניח בצד לקירור, לאחר שהבשר התקרר נוסיף לצי חבילה פטרוזיליה, חצי חבילה כוסברה וחצי כוס חמוציות.
נערבב, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך .
על נייר אפייה נסדר עלה פילו, נבריש במעט שמן ונחצה לאורך (נקבל 2 מלבנים ארוכים) נפזר 2 כפות גדושות מאוד מתערובת הבשר בקצה דף הפילו באמצע (נשאיר שוליים ללא בשר), נגלגל את הבצק על הבשר 2 גלגולים, נקפל את קצוות דף הפילו ונמשיך לגלגל, נשמן את הגליל במעט שמן ונגלגל עד הסוף, מברישים את המאפה במעט שמן ומניחים בתבנית,
לאחר שהכנו את כל המאפים מפזרים שומשום וקצח ,(אם מכינים מראש זה הזמן להקפיא )
מכניסים לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד להשחמה, מוצאים ומגישים לשולחן
במידה ונשארו לכם מאפים שומרים במקרר , רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן ולא במיקרוגל 😍
**במידה ומקפאים מפרידים בין בורקס לבורקס עם נייר אפייה ***