היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בורקס גבינה בצורת חישוקים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בורקס גבינה בצורת חישוקים או בייגל, נכון שהצורה מדליקה?

בורקס גבינה בצורת חישוקים

אין כמו ריח של בורקס חם בתנור, אני כותבת את המתכון ונזכרת בטעם ובריחות שעולים ברגע שמוציאים את התבנית מהתנור… הבורקס פריך הגבינה מותכת זה ביס מושלם …

אצלנו אוכלים בורקס בעיקר בשבתות בבוקר ובשבועות, אני מכינה עם סוגי בצקים שונים, בצק פילו, בצק לבורקיטס או בצק עלים, הצורות תמיד משתנות, כיף לגוון, שבלולים, משולשים, ריבועים, פרחים,

הפעם הכנתי כחישוקים כזה עוד לא היה לנו… בורקס עם 3 מרכיבים בלבד, חשוב לציין לעבוד עם בצק עלים קר מאוד, אפשר להכין מראש, לשמור במקפיא ולאפות ביום ההגשה בלי להפשיר,
ההכנה ממש פשוטה הכנתי סרטון הדגמה, המתכון בשיתוף עם תנובה, 

פיזרתי שומשום רגיל ושומשום שחור(לא חובה) אפשר לפזר קצח או כל תוספת שאוהבים.

עוד מתכוני בורקס בצורות שונות הכנסו לכאן:

*בורקס פילו ותרד 
*בורקס בשטוח
*בורקס בצורת פרח

בורקס גבינה בצורת חישוקים

חומרים: 7 בורקס חישוקים ממש גדולים

1 חבילה בצק עלים (1 ק"ג)
250 גרם בולגרית
250 גרם גבינה צהובה
1 ביצה להברשת הבורקס
1/4 כוס שומשום לבן
1/4 כוס שומשום שחור (לא חובה)

אופן הכנה:

מחממים תנור טורבו 180 מעלות.

בקערה, נפורר גבינה מלוחה עם מזלג, נגרד גבינה צהובה בצד הגס, 
פותחים את בצק העלים ומניחים בקצה הבצק 2 כפות גדושות מהמלית לאורך ומשאירים בשני הצדדים 1 ס"מ שולים ריקים ללא מלית, מגלגלים עד לסגירת המאפה ועוד חצי גלגול, צובטים את הבצק לסגירת המאפה, מחברים את קצוות הבורקס (השוליים הריקים), מכניסים קצה אחד לתוך הקצה השני ויוצרים חישוק/בייגל מהמם, מסדרים כל תבנית מרופדת עם נייר אפייה, מכינים כך את כל הבורקסים.

אם הבצק נדבק להכניס ךמקפיא לכמה דקות, אני לא מרדדת את הבורקס. 

נבריש את המאפים בביצה טרופה, נפזר שומשום ונאפה כ-30 דקות או עד שהמאפה זהוב/שחום 
להגיש חם ולהתענג 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן