היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בורקס במילוי גבינות שטוח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בורקס במילוי גבינות שטוח

 

בורקס הוא בהחלט מאכל ישראלי עם הרבה כבוד לפחות אצלנו בבית, יש לי המון זיכרונות ילדות טעימים שלו זה ידוע שאני ובצקים חברים טובים… 

שבתות בבוקר אצל סבי וסבתי זה תמיד בורקס גבינה וביצים,  כשהלכנו לים זה היה המאכל האידאלי.
 
בחג שבועות חגגנו עם בורקסים בשלל מילויים, גבינות, תפוח אדמה, תרד, עם סוגי בצקים שונים בצק טורקי, בצק פילו או בצק עלים (שהכינו בבית ) הצורות משתנות , שבלולים, משולשים, ריבועים, כמאפה שלם או בודדים הוא היה הכוכב, תמיד מלווה עם גבינות, סלטי ירקות, ביצים קשות ושלל מזטים.

בורקס במילוי גבינות אבל שטוח, זה קריספי, טעים, מתפצפץ בפה כזה עוד לא אכלתם.

בורקס במילוי גבינות שטוח

חומרים: 10 יחידות עגולות שטוחות 
1 חבילה בצק עלים קר מהמקרר (זה חשוב) 
250 גרם גבינת חמד 5% 
250 גרם גבינה בולגרית 
200 גרם מוצרלה 
100 גרם קשקבל מגורדת (לא חובה אבל ממש טעים) 
1 ביצה להברשת הבורקס
1/2 כוס שומשום 
מעט קמח לקימוח


אופן הכנה :
נחמם תנור 180 מעלות .
 
על נייר אפייה נפזר ממש מעט קמח, נפרוס חתיכה בגודל 26 ס"מ , (את יתרת הבצק נכניס למקרר) נקמח מעט את המערוך ונרדד ממש בעדינות עד לקבלת בצק באורך 28 ס"מ וברוחב 28 ס"מ , 
 
נחתוך את הבצק ל- 4 מלבנים, נפזר 1/3 מכל הגבינות בצורה שווה על כל הבצק , 
נגלגל את הבצק לכל האורך וניצור גליל ,

אופציה: במקום לפזר את הגבינות אפשר להניח אותם בקצה הבצק במרוכז לכל האורך לגלגל ולהמשיך באותו תהליך .
 
מסובבים את קצה הגליל סביב עצמו ויוצרים שבלול נכניס את קצה השבלול מתחת לשבלול (שלא יפתח) 
 

נשטח את השבלול עם היד, נרדד מעט עם מערוך עד לקבלת עיגול שטוח בעובי 1 ס"מ.

להניח על נייר אפייה , להבריש עם ביצה, לפזר שומשום בנדיבות, בצורה זו נכין את כל הבורקסים (זה מספיק ל-10 יחידות ), נכניס לתנור ל1/2 שעה או עד שהבורקס זהוב שחום, חותכים ל- 4 ומגישים חם .

** אפשר להוסיף , זיתים, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, 
** חשוב לעבוד עם בצק קר למניעת הדבקות 

למתכוני בורקס נוספים:

בורקס פילו במילו תרד וגבינות

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

13 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן