היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

בורקס במילוי בשר מפורק ומטבוחה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בורקס במילוי בשר מפורק ומטבוחה

בכל סופ"ש השאלה שנשאלת בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית שלנו רגע לפני הקניות היא מה לבשל לכם לשבת?, הכי כיף שיש בקשות חדשות ומאתגרות, תדמיינו את המנה בשר מפורק עם מריחת מטבוחה חרפרפה בבצק עלים, קריספי מבחוץ רך מבפנים, עם כל הטעמים של הבשר והרוטב של המטבוחה זה מטורףף,
הרעיון למנה נולד אצל קובי, זה מה שהתחשק לו, אנחנו זכינו זה טעים בטרוף,

לא להיבהל מאורך המתכון אפשר להכין הכל מראש, מתקבלות 6 רולדות, אפשר להקפיא חלק ואז לשלוף ולאפות מתי שרוצים…

בורקס במילוי בשר מפורק ומטבוחה

חומרים :
1 חבילה בצק עלים
1.2 ק"ג (קילו מאתיים) בשר כתף 5 טרי
1 בצל גדול מאוד חתוך גס
4 שיני שום שלמות
1/2 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס,
1/4 כפית שבבי צ'ילי
1 כפית מלח
2 כפות שמן
1 ביצה
חופן שומשום לקישוט
חופן קצח לקישוט או שומשום שחור

רוטב פטריות:
1 חבילה פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
2 כפיות גדושות קורנפלור + 1 כף מים קרים

מטבוחה (עם קיצור דרך) אפשר להכין מראש :
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (סה"כ 800 גרם)
1 פלפל חריף כולל הגרעינים או יותר לטעמכם
4 שיני שום
1 כף פפריקה
1/3 כוס שמן חמניות/קנולה
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
בסיר גבוהה נשים 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית כשעה עד שהנוזלים מתאדים, נערבב מידי פעם, לאחר שרוב הנוזלים התאדו נוסיף פלפל חריף חתוך קטן, שיני שום קצוצות,
1 כף פפריקה מתוקה, 1/3 כוס שמן, נערבב ונבשל עד שהמטבוחה מסמיכה ואין יותר נוזלים למעט השמן, להניח לקירור.

אופן הכנת בשר:

נשטוף ונייבש את נתח הבשר, נתבל בפלפל שחור גרוס, כמון, מלח, ושבבי צ'ילי,
נשים בסיר טפלון 2 כפות שמן נחמם על אש גבוהה, נוסיף בצל חתוך גס,

נניח את הנתח בסיר ונצלה מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה, נוסיף שיני שום שלמות, נוסיף 4 כוסות מים ונבשל על אש גבוהה מכסה סגור כ- חצי שעה, ננמיך לאש בינונית ונבשל עוד שעה וחצי או עד שהבשר ממש רך והרוטב מצטמצם (במהלך הבישול להוסיף מים במידת וחסר) ברגע שהבשר רך נוציא לצלחת נמתין 10 דקות ונפורר את הנתח לחתיכות, נתבל את הנתח עם 3 כפות מהרוטב בסיר, נניח לבשר להתקרר.

הכנת רוטב פטריות:
נגביר את האש ונצמצם את הרוטב, (במידה וחסרים מים להוסיף 1/2 כוס ) ברגע שהרוטב הצטמצם, להוסיף חבילה פטריות שמפיניון טריות חתוכה לפרוסות,

בקערית נשים 2 כפיות גדושות קורנפלור עם 1 כף מים מהברז, נערבב עד שהנוזל אחיד ללא גושים, נוסיף לרוטב ונביא לרתיחה ברגע שהרוטב מסמיך, נכבה את האש,

הרוטב מוכן.

הרכבת הבורקס

נפתח את בצק העלים הקר על נייר אפייה מקומח מעט, (אני עובדת על הצד הצר של בצק העלים )
נמרח 2 כפות מטבוחה בקצה בצק הפילו, נשים 3 כפות גדושות מהמלית (זה מספיק ל-6 יחידות בורקס תחלקו בהתאם).

נגלגל גילגול אחד ועוד חצי גילגול, נחתוך לכל האורך, נסגור את הקצבות ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, נכין כך את כל הבורקסים,

נבריש את הבורקסים בביצה טרופה, נפזר שומשום לבן, קצח/שומשום שחור ניצור חתכים על גבי הבורקס (לא עד סוף הבצק אלה רק חתך).

בשלב הזה אפשר להקפיא את הבורקס ארוז היטב ולאפות במועד מאוחר יותר (אין צורך להפשיר לפני ).

לחמם תנור 180 מעלות טורבו, לאפות בשלב האמצעי, כחצי שעה או עד שהבורקס שחום ומוכן להגיש חם עם הרוטב ולהנות מכל ביס.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן