היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

אצבעות תמרים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אצבעות תמרים, המרקם של הבצק פריך גרגרי ומיוחד, בשילוב עם התמרים כל ביס זו חגיגה,

אני מאוד אוהבת מי ורדים הם מוסיפים ניחוח משגע לעוגייה, מזהירה מראש לא תפסיקו לנשנש גם לא בזמן הקפה….  אצלנו עוגיות "יבשות" מנצחות כל קינוח קרמי, ואצבעות התמרים האלה מיוחדות פריכות וממש ממש טעימות כל ביס עונג צרוף!

אפשר לשמור את העוגיות במקפיא בכלי סגור לאחר האפייה כמובן המרקם לא נפגם.

מתחשק לכם עוגיות תמרים נוספות ?

אצבעות תמרים

חומרים :הכמות ל-35 עוגיות. כוס בנפח 200 מ"ל
150 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה)
2 כוסות קמח רגיל 240 גרם
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
2 כפות חלב קר

מילוי:
3/4 חבילה תמרים בוואקום (לא ממרח)1 כף שמן
מעט קינמון

אופן הכנה :
בקערה לשים קמח, חמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים, 2 כפות חלב ולערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או חצי שעה למקרר)

מילוי:
להוציא מהתמרים את חתיכות העוקץ, לפזר מעט קינמון על התמרים וכף שמן ללוש מעט, לקחת חתיכה מהתמרים בגודל כדור פינג פונג, ליצור נקניק ארוך בעובי 1.5 ס"מ ליצור כ-8 נקניקי תמרים, לשים על צלחת לפזר מעל מעט קינמון ושמור במקרר.

אופן הכנה:
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים , מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חצי מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ , מניחים "נקניק" תמרים בקצה הבצק מגלגלים על התמרים גילגול אחד ועוד חצי גלגול , חותכים עם סכין לאורך המלבן קיבלנו נקניק בצק ארוך במילוי תמרים.

חותכים את הבצק הארוך לאצבעות באורך  5 ס"מ,  מסדרים על מגש עם נייר אפייה צמודים אחד לשני בלי מרווחים,
יוצרים צורת פסים על האצבעות בעזרת מזלג : מניחים את שיני המזלג על העוגייה ולוחצים בעדינות מתקבלת דוגמא יפה של פסים .

אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקירור , ומתענגים ליד הקפה .
(לשמור במקרר).

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

  1. עברתי כאן באתר, רציתי להחמיא לך, ממש מבשלת ואופה נהדר, ממש כל הכבוד
    ולשאול…
    אם אני יעשה עם ממרח תמרים, זה לא יצא טוב?

    1. היי
      תודה רבה, שמחה שאהבת,
      ממרח תמרים פחות מתאים לצורה הזו ולדעתי גם פחות טעים בעוגייה הזו ❤

    2. היי תמי, תודה רבה רבה ממרח תמרים לא מתאים לעוגיות האלה,
      הוא נוזלי מידי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן