אפונה

התוספת שהבת שלי אופק יכולה לאכול בלי סוף, עם אורז ליד היא מסודרת,
היא לא מוכנה שאוסיף לה לסיר עוף או קציצות (אתם מכירים עוד ילדה שלא אוהבת קציצות מבושלות בשום צורה או רוטב ???), ככה נטורל רק אפונה וסלרי.
האמת שאני מבינה אותה לגמרי האפונה הזו מיוחדת כי היא מתבשלת בלי מים רק על האדים של עצמה, מתכון נפלא של אמא מרגו היקרה שלי, ההכנה מאוד פשוטה אבל יוצרת תבשיל טעים ועדין.
חשוב מאוד! להשתמש באפונה עדינה קפואה, עם הרגילה זה פחות מיוחד ומעודן,
אם מצאתם בעונה אפונה טרייה זה עובד מצוין, אפשר להוסיף גם חלק מהתרמילים היפים והעדינים של הגרגרים הירקרקים הטריים לתוך התבשיל יש להם מרקם נפלא, כשילדי היו קטנים הם נהנו לעזור בהוצאת האפונים מהתרמילים לקערה בפעילות משותפת.
יש מעט תבלינים בתבשיל על מנת שנרגיש את טעם הירק הטעים הזה לא לוותר על הסלרי הוא מוסיף טעם נפלא לתבשיל.
אפונה
חומרים : סיר סוטאז' 28
1 חבילה אפונה עדינה קפואה (זה חשוב)
6 עלי סלרי טריים הגבעולים והעלים (אני משתמשת בגבעולים הפנימים יותר הם פחות סיבים)
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
3 כפות שמן
אופן הכנה:
שוטפים היטב עלי סלרי וחותכים את הסלרי לחתיכות של 3 ס"מ את העלים חותכים גס,
בסיר שמים 3 כפות שמן, עלי סלרי שחתכנו, שוטפים במסננת את האפונה העדינה מעבירים לסיר,
מפזרים את התבלינים, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום, מערבבים מעט.
מבשלים על אש גבוהה 1 דקה, מנמיכים מכסים עם מכסה ומבשלים כ-1/2 שעה, עד שהסלרי רך ואין כמעט נוזלים בסיר, מערבבים בזמן הבישול פעם אחת בלבד טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים עם אורז לבן ליד וזה מושלם.



2 תגובות
היי….
נהנית מנמתכונים שלך..ברגע זה השעועית הצהובה מתבשלת. טעים טעים….
איזה כיף לשמוע המון תודה יקרה זה שווה הכל ❤❤