אסאדו
אסאדו בתנור זה מעדן!! ידעתם שאסאדו זו בכלל שיטת צלייה?, הנתח שמכינים ממנו אסאדו נקרא שפנדורה (קשתית) , שכבות שכבות של בשר ושומן מסודרות אחת אחרי השנייה, אני מבקשת מהקצב שלי שיסיר את רוב השומן המיותר בנתח, ההכנה ממש קלה, זמן ההמתנה בזמן שהנתח נצלה באטיות בתנור מעורר את בלוטות הרוק, הריח שמתפשט בבית קורא לכולם להגיע לשולחן האוכל… חשוב לרכוש בשר טרי ואיכותי,
אני מתבלת בפלפל גרוס, מלח גס ושיני שום בלבד אין צורך בעוד תבלינים, הבשר הטרי מלא בטעם, הנאה מובטחת …. תיקחו בחשבון שהנתח נצלה בתנור כ- 4 שעות לפחות, אני משתמשת בסיר רוסטר הוא הכי נח ומתאים לצלייה בתנור או בכלל לתבשילי קדרה (חמין מרוקאי, טבית עירקי יוצאים בו מצוין )
אחרי שאני מגישה את הסיר לשולחן וכולם מתלהבים, אני מפרקת את נתחי הבשר (ללא השומן ) ומגישה רק את הבשר העסיסי (כן מפנקת עד הסוף …) תפוחי אדמה אפויים בתנור ליד (המתכון בסוף) ואתם מסודרים.
חומרים לסיר רוסטר :
3 ק"ג נתח שפונדרה/אסאדו עם העצמות רצוי כמה שפחות שומן ….(להסיר כמה שיותר).
10 שיני שום גדולות
1 כף פלפל גרוס
1 כף מלח גס
כפית שמן זית
אופן הכנה:
נשטוף היטב את נתחי הבשר נייבש , נפזר מלח ופלפל גרוס בכל צדדי הנתחים, נשים כפית של שמן זית בסיר הרוסטר, נצלה את הנתחים על אש גבוהה על הגז עד להשחמה מכל הצדדים , נסיר מהאש , נוסיף שיני שום שלמות, נחמם תנור ל200 מעלות נסגור את מכסה הרוסטר ונכניס לתנור לשעתיים, לאחר שעתיים לכסות את מכסה הרוסטר בנייר כסף ננמיך את חום התנור ל-150 ונצלה עוד שעתיים, נגיש חם חם מהתנור לשולחן ונתענג על כל ביס …
תפוחי אדמה מעוכים ואפויים בתנור :
3 שיני שום מגורדות דק, 4 כפות שמן זית, תימין מ-4 ענפים לשים הכל בקערית .
1 חבילה תפוחי אדמה קטנים (עם הקליפה), לבשל עם מים רותחים ומלח בנדיבות עד וריכוך , לסנן ,
לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה , למעוך מעט את תפוחי האדמה בעזרת כוס, לפזר כפית מתערובת השמן שום תימין על כל תפוח אדמה לפזר מלח גס, להכניס לחום 200 מעלות עד להשחמה ולהתענג .
2 תגובות
הרגת אותי….. מחר אני קונה את הבשר
ניסים נתח שווה וטעים תהנו