אורז אדום, חם חם עם המון בצל מטוגן (זה הסוד של האורז שלי) סלט ליד ואני מסודרת, תוספת נהדרת או אפילו כארוחה שלמה טעימה, אצלנו אוהבים אורז עם תוספות, אני מכינה אורז לבן רק אם יש תבשיל עם הרבה רוטב שיבוא מעל ,

כשאנחנו עושים פיקניק על האש עם חברים בטבע, אני תמיד מביאה את האורז האדום הזה, הוא משתלב נפלא עם הבשרים, וכל הסלטים הנלווים כולם מחכים לו, זה הפך סוג של מסורת טעימה.
לפעמים אני משלבת עם האורז גם עוף, תבשיל עירקי ידוע בשם פלאו ג'יג' (בתרגום חופשי אורז עם עוף) בזמן טיגון הבצל משחימים גם את שוקי העוף וממשיכים כרגיל…
אורז אדום:
חומרים: סיר סוטאז' 28 רצוי טפלון
2 כוסות אורז בסמטי/פרסי
3 בצלים גדולים
5 כפות שמן
2 כפות גדושות רסק עגבניות (רצוי פריכוז(
1 כף פפריקה אדומה
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1.5 כפיות מלח
1 כפית שטוחה סוכר
4 כוסות מים
אופן הכנה:
לשטוף היטב את האורז ולסנן ממים להניח בצד,
לקלף ולחתוך את הבצל לקוביות בינוניות,
בסיר סוטאז' (סיר שטוח ורחב) רצוי טפלון נשים 5 כפות שמן ונטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה,
נוציא כוס בצל מטוגן מהסיר ונניח בצד, נוסיף אותה לאורז בסוף הבישול.
נוסיף את האורז לסיר ונטגן כ-1 דקה לערבב מידי פעם, להוסיף 2 כפות גדושות רסק עגבניות טבעי, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר גם פחות ),
1 כפית סוכר, 1.5 כפיות מלח, לערבב את האורז תוך כדי ערבוב כ-1 דקה, להוסיף 4 כוסות מים רותחים, לערבב להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהנמיך את האש, לבשל כ-20 דקות, אחרי 20 דקות לערבב בעדינות עם מזלג, לסגור עם מכסה ולבשל עוד 5 דקות ולכבות את האש לא לפתוח את הסיר להניח בצד ל-10 דקות, נוספות.
להוסיף את הבצל שהשארנו בצד על האורז לערבב קלות ולהגיש חם חם ❤❤❤
למתכוני אורז נוספים:
