היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

אוזני המן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אוזני המן

 

אוזני המן מבצק פריך, כזה שנמס בפה בביס הראשון, עם מילוי עשיר של פרג, אפשר למלא בשוקולד או תמרים , אבל מבחינתי פרג זה החיים, הזהב השחור אני מכורה לו,

את המתכון לקחתי מדודה שרה, כילדה אני זוכרת את הפעם הראשונה שטעמתי את אוזני המן שלה, זו הייתה אהבה מטעימה ראשונה, לבקר אצל דודה שרה היה לעשות חיים מבחינתי,  אפיתי עוגיות, לשתי בצק, רידדתי הקצפתי בקיצור זמן איכות קולינרי בגיל צעיר, היא תמיד עשתה זאת בסבלנות רבה והמון אהבה, דודה המון תודה 🙂 

אוזני המן

חומרים ל- 27 אוזני המן

כוס בנפח 200 מ"ל
3 כוסות קמח  (360 גרם סה"כ)
200 גרם חמאה (פרווה מחמאה) רכה/קשה
1/4 כוס מים
2 חלמונים
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון

 
מלית אופציות (כל מלית מתאימה לכל הכמות של הבצק הנ"ל) :
 
מלית פרג:
100 גרם פרג (טרי שנטחן במקום)
20 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפות דבש
2 כפות ממרח תמרים
 
אופן הכנה :
לשים את כל חומרי המלית בקלחת ולבשל על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת חמה ומבעבעת לכבות  ולהניח בצד לקירור .
 
מלית שוקולד:
שוקולד בטעם אגוזים יצא להיט .
 
מלית תמרים:
1 קופסה ממרח תמרים + 1 כפית קינמון + חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים. 
 
 
אופן הכנה 
בקערה שמים חלמונים, כוס סוכר, חמאה, אבקת אפייה, גרידת לימון, סוכר וניל ורבע כוס מים.
מערבבים בעזרת מזלג עד לקבלת עיסה לא אחידה, מוסיפים את הקמח ומערבבים את הבצק בהתחלה עם מזלג ואחר כך ידנית.

 

הבצק מוכן כשאינו נדבק לידיים במידה ודביק לקמח מעט את הידיים וללוש (לא להוסיף עוד קמח כי אז הבצק לא יהיה פריך!) להכניס למקרר ל1/2 שעה.

 
לחלק את הבצק ל-2 חלקים, להניח נייר אפייה על משטח עבודה, לפזר קמח בנדיבות (חשוב למניעת הדבקות הבצק)  לרדד את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ זה חשוב !

 

לקרוץ עיגולים צמודים עם כוס או רינג, בקוטר הרצוי (אני השתמשתי בקוטר 8 ס"מ) להניח כפית מהמילוי שנבחר, לסגור למשולש.

להניח את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה, רצוי להכניס למקרר ל15 דקות (לא חובה).

לאפות כ-20 דקות עד להזהבה בחום 180 מעלות (מחומם מראש). לא לגעת באוזני המן כשהם חמים! לקרר ולהתענג. 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

3 תגובות

    1. היי,
      רשמתי למעלה בחומרים 1/4 כוס
      הוספתי עכשיו גם באופן הכנה..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן