אוזני המן
אוזני המן מבצק פריך, כזה שנמס בפה בביס הראשון, עם מילוי עשיר של פרג, אפשר למלא בשוקולד או תמרים , אבל מבחינתי פרג זה החיים, הזהב השחור אני מכורה לו,
את המתכון לקחתי מדודה שרה, כילדה אני זוכרת את הפעם הראשונה שטעמתי את אוזני המן שלה, זו הייתה אהבה מטעימה ראשונה, לבקר אצל דודה שרה היה לעשות חיים מבחינתי, אפיתי עוגיות, לשתי בצק, רידדתי הקצפתי בקיצור זמן איכות קולינרי בגיל צעיר, היא תמיד עשתה זאת בסבלנות רבה והמון אהבה, דודה המון תודה 🙂
אוזני המן
חומרים ל- 27 אוזני המן
כוס בנפח 200 מ"ל
3 כוסות קמח (360 גרם סה"כ)
200 גרם חמאה (פרווה מחמאה) רכה/קשה
1/4 כוס מים
2 חלמונים
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון
מערבבים בעזרת מזלג עד לקבלת עיסה לא אחידה, מוסיפים את הקמח ומערבבים את הבצק בהתחלה עם מזלג ואחר כך ידנית.
הבצק מוכן כשאינו נדבק לידיים במידה ודביק לקמח מעט את הידיים וללוש (לא להוסיף עוד קמח כי אז הבצק לא יהיה פריך!) להכניס למקרר ל1/2 שעה.
לקרוץ עיגולים צמודים עם כוס או רינג, בקוטר הרצוי (אני השתמשתי בקוטר 8 ס"מ) להניח כפית מהמילוי שנבחר, לסגור למשולש.
להניח את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה, רצוי להכניס למקרר ל15 דקות (לא חובה).
לאפות כ-20 דקות עד להזהבה בחום 180 מעלות (מחומם מראש). לא לגעת באוזני המן כשהם חמים! לקרר ולהתענג.
3 תגובות
מעולים!!!!
לא רשום כמה מים בבצק. כתבת מים לא כמה
היי,
רשמתי למעלה בחומרים 1/4 כוס
הוספתי עכשיו גם באופן הכנה..