היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

אוזני המן מבצק שמרים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אזני המן מבצק שמרים במילוי של פרג, תמרים ושוקולד יצא מצויין וטעים הפעם החלטתי לנסות את הקמח שמרים של אוסם ויצא נהדר ,  (במידה ולא משתמשים בקמח שמרים יש להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 1/4  שקית שמרית או 20 גרם שמרים טריים).

חומרים לבצק  (לפי האריזה )
500 גרם קמח שמרים
150 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים (צהוב) של ביצה (לשמור את החלבון)
1/2 כפית שטוחה מלח
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1/4 כוס מים

חומרים למילוי פרג:
100 גרם פרג
25 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפות ממרח תמרים
1 כף דבש
אופן הכנה : לשים את כל המרכיבים בסיר קטן לחמם עד שכל התערובת אחידה ולקרר.

מילוי תמרים:
1/2 חבילה תמרים מגולענים
חופן אגוזי מלך קצוצים
קינמון לפי הטעם
1 כף מי ורדים
אופן הכנה :
להוציא את עוקץ התמרים אם יש להוסיף אגוזיפ קצוצים, קינמון ומי ורדים לערבב לתערובת אחידה וליצור עיגולים בגודל של גולה גדולה להניח בצד

מילוי שוקולד:
ממרח שוקולד (מה שאוהבים)

אופן הכנת הבצק :
שופכים לקערת המיקסר : קמח שמרים, סוכר, חלמונים, חמאה מומסת , חלב ומים פושרים מערבבים (עם וו לישה ) במיקסר במהירות בינונית  למשך 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק , לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
מכסים את הכלי ומניחים להתפחה כ-שעה וחצי  (לי הבצק לא תפח הרבה) הבצק רך ונעים לעבודה
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים כל חלק פותחים למרובע, עובי הבצק 1/2 ס"מ לקרוץ עיגולים עם כוס (גודל העיגול יקבע את גודל האוזן המן ) במרכז כל עיגול נשים כפית מהמלית , נמרח את קצוות העיגול בחלבון ששמרנו (על מנת שהבצק לא יפתח באפיה ) ניצור משולשים (ראו צילום) להעביר את אזני המן לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ,לשים בצד להתפחה כ-1/2 שעה למרוח חלבון ביצה ולאפות בחום 180 מעלות כ-חצי שעה עד להשחמה, לקרר אפשר לשמור במקפיא ולהוציא לפי הצורך (להפשיר בטמפרטורת החדר). חג פורים שמח!!!

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן