מעמול תמרים ואגוזים, הבצק נמס בפה המילוי עשיר וטעים שילוב מנצח !! מתכון של אמא מרגו (אני משתמשת בבצק הזה גם ל- רולדות תמרים ואגוזים) במידה ותרצו מעמול סולת תמרים מוזמנים להיכנס .
מצרפת תמונות לכל השלבים.
חומרים: לכ- 40 יחידות
1כוס שמן
1 מרגרינה
1 כוס מים
2 שקיות אבקת אפיה
כ-3/4 ק"ג קמח
חומרים למילוי
1 חבילה תמרים בוואקום בטמפרטורת החדר
(לנקות את החלקים הקשים ואת עוקץ התמר)
להוסיף קינמון ו/או הל טחון
כ- 1/4 כפית מכל תבלין
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר לקישוט.
אופן הכנה מילוי:
לאחר שניקינו את התמרים והוספנו את התבלינים, יש להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתמרים כדורים בגודל של גולה קטנה (קוטר 2 ס"מ) , ולהניח בצד על גבי צלחת משומנת קלות (זה נראה קטן אבל זה לא).
שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, מערבבים ביחד לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס (בערך 3/4 ק"ג) עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-2 יחידות שוות , מקמחים היטב משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך )מרדדים למלבן 1 יחידה של הבצק לעובי 1/2 ס"מ קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ עם כוס , לוקחים עיגול מניחים על כף היד
שמים כדור תמרים באמצע סוגרים את הבצק על כדור התמרים ומגלגלים לכדור , יוצרים צביטות בעזרת צובט מעמול
בצדדים ולמעלה (ראה התמונה ) (מכינים מעמולים עם כל הבצק ) מסדרים את המעמולים בתבנית אפיה של התנור עם נייר אפייה , להשאיר מרווח של 3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה לאפות בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד להזהבה להוציא ולקרר כשהעוגיות קרות לפזר אבקת סוכר ולהתענג!!!
*** במידה ונשארו לכם כדורי תמרים אפשר לגלגל אותם בשומשום קלוי או פיסטוק או אגוזים או קוקוס או שקדים וקיבלתם חטיף אנרגיה טעים .





















4 תגובות
הי כמה מרגרימה זה 1 מרגרינה? תודה
כמה מרגרינה זה 1 מרגרימה? תודה נראה מעולה!!
כמה מרגרינה זה 1 מרגרינה? תודה נראה מעולה (זה המייל הנכון)
תודה רבה מרגרינה אחת 200 גרם ❤❤