בורקס פיצה ממלאווח, ארוחת ערב מהירה שהכינה ביתי אופק המוכשרת, יצא טעים אש, כמה פשוט ככה טעים,
את המתכון היא הכינה וכתבה לכם בעצמה ….
חומרים למגש:
3 יחי מלאווח שופרסל לאחר הפשרה
3 כפות רסק עגבניות טבעי כפית שמן זית 100 גרם גבינה מלוחה 6 פרוסות גבינה צהובה – 28% רבע כפית פפריקה מלח ופלפל לפי הטעם אורגנו כף מים
מעט קמח (לקימוח)
אפשר להוסיף: זיתים, פטריות, תירס, כל מה שאוהבים.
אופן ההכנה :
בקערית שמים 3 כפות רסק, 1 כפית שמן, רבע כפית פפריקה, פלפל שחור, מלח, כף מים ומערבבים .
על נייר אפיה מפזרים מעט קמח ועליו מניחים את המלאווח , מפזרים מעט קמח על המלאווח עצמו בכדי שלא ידבק למערוך, מרדדים מעט ,
מורחים, שליש מרוטב העגבניות על גבי כל מלאווח , מפזרים מעט אורגנו , 2 פרוסות גבינה צהובה ושליש מכמות הגבינה המלוחה. מגלגלים את המלאווח שהכנו לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ,
מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה עם רווחים של כ- 2 ס"מ . מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים עד שהמלאווח מזהיב והגבינה מבעבעת .