היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת מרנג קשיו וקפה בקרם שמנת ושוקולד לבן .

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגת מרנג קשיו וקפה בקרם שמנת ושוקולד לבן .
 עוגה טעימה ומיוחדת ,עשירה בטעמים המשתלבים נהדר יחד תהנו……
חומרים למרנג:
4 חלבונים
150 גרם קשיו לא קלוי (1.1/4 כוסות) קצוץ/שבור גס
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור (בפסח קמח תפו"א)
1 כפית מיץ לימון
1 כפית נס קפה גדושה
  
חומרים לקרם:
2 שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס סוכר
2 מכלים שמנת חמוצה 27% (לא 15%)
1 אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
140 גרם שוקולד לבן
ציפוי
60 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה:
להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה להוסיף 1 כפית לימון, 2 כפות קורנפלור וכפית אבקת נס קפה נמס להקציף עד לקבלת תערובת אחידה להוסיף ידנית את אגוזי הקשיו ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
ליצור 2 מרנגים : לשים על 2 תבניות תנור נייר אפייה לצייר בעיפרון עיגול בקוטר 26 (בעזרת תחתית תבנית בקוטר 26 ) למרוח חצי מכמות המרנג בצורה אחידה על כל עיגול, להכניס לתנור בחום 130 מעלות ל-1 שעה לכבות את התנור ולהשאיר את המרנגים בתוכו עד לקרור
הכנת המוס:
בקערה לשים 2 מיכלי שמנת חמוצה ו- 1/4 כוס סוכר ותמצית וניל לערבב כדקה,
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס (אם משתמשים במיקרוגל לבדוק לאחר דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר) לתת לשוקולד להתקרר מעט כ-10 דקות אבל שישאר במצב נוזלי , להוסיףאת השוקולד לקערת השמנת חמוצה ולערבב עם כף עד שהתערובת אחידה ,
להקציף את שני מיכלי השמנת מתוקה עם 1 אינסטנט פודינג וניל, ו- 1/4 כוס החלב לקצף יציב אך לא קשה .
להוסיף את עם תערובת השמנת חמוצה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות.
הרכבת העוגה :
על צלחת עגולה / תחתית עגולה מניחים עיגול מרנג, מורחים 1/3 מהקרם עליו מניחים את המרנג השני ומורחים 1/3 מהקרם ביתרת הקרם מצפים את הצדדים עד לקבלת עוגה מצופה מכל הצדדים ( במידה ונשאר קרם מורחים אותו על החלק העליון של העוגה ומישרים בעזרת סכין רחבה . לשמור בקירור ל-6 שעות לפני ההגשה
קישוט שוקולד לבן:
ממיסים 60 גרם שוקולד לבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס) אם משתמשים במיקרוגל צריך לבדוק לאחר דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר) לתת לשוקולד להתקרר מעט כ-10 דקות אבל שישאר במצב נוזלי , למרוח בצורת מלבן את השוקולד על גבי נייר אפיה בעובי 1/2 ס"מ להכניס ל-1 דקה במקרר , להוציא ולסרק את השוקולד עם פלסטיק משונן (לרכוש בחנויות מתמחות 12 ש"ח ) להחזיר לקירור , לאחר כ- 15 דקות להוציא את נייר האפייה עם השוקולד שהתקשה לחתוך את המקלות שיצרנו לאורך שרוצים ולפזר על העוגה
אם אין לכם פלסטיק משונן פשוט לחתוך את השוקולד עם סכין בצורה חופשית ולפזר על העוגה .
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן