היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

חצילים עגבניות וגבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מלנזאנה מנה איטלקית של שכבות חצילים, רוטב עגבניות , גבינת מוצרלה ופרמז'ן אפויה בתנור טעימה ביותר,
אי אפשר להפסיק לאכול, מה גם שאפשר להכין אותה מראש ורק להקרים ברגע האחרון , את המלנזאנה אכלתי לראשונה אצל יהודית ברזובסקי המוכשרת , סטייליסטית סי סטייל  איטלקיה שמבשלת אוכל איטלקי אמיתי איכותי וטעים, את החצילים אפיתי בתנור במקום לטגן ( לחסוך קצת בקלוריות) לא מרגישים בהבדל ממליצה בחום!!!

חומרים לתבנית /20/30 או תבניות אישיות .
3 חצילים גדולים
1/3 כוס שמן חמניות
1 כפית מלח

רוטב:
1 צנצנת רוטב עגבניות איכותי 800 גרם( אני משתמשת במחית עגבניות  של mutti עגבניות 99.5% ללא חומר משמר )
1 שן שום מגורדת דק,
3 עלי בזיליקום שלמים,
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה
1/2 כוס מים

ציפוי:
300 גרם (חבילה וחצי ) גבינת מוצרלה
200 גרם פרמז'ן מגורד דק

חצילים : נרחץ היטב , נקלף חלק מהקליפה, נפרוס עיגולים עבים 1 ס"מ (זה חשוב)
נמרח עם מברשת את החציל בשני הצדדים  בשמן חמניות,
נפזר מלח בשני הצדדים, נכניס לתנור על נייר אפייה במצב  גריל 200 מעלות בחלק העליון ל-15 דקות בערך, כשמשחים הופכים את החציל לצד השני עד להשחמה להניח בצד לשמור בקופסה.

רוטב עגבניות:
בסיר נשים שמן ושום, נחמם ממש מעט (טיגון קל)  נוסיף רוטב עגבניות, עלי בזיליקום, מים מלח פפריקה, נערבב נביא לרתיחה ונבשל עם מכסה (אחרת זה קופץ לכל הכיוונים ) על אש בינונית כ 10 דקות  הרוטב לא צריך להיות מאוד סמיך, 
הרכבת המנה: (אפשר לעשות שכבה אחת וזה נפלא אפשר גם 2 שכבות לשיקולכם).
נשים 3 כפות רוטב בתחתית התבנית נסדר מעל שורה של חצילים, נפזר רוטב עגבניות, מוצרלה ופרמז'ן, שוב חצילים, רוטב עגבניות, מוצרלה , ופרמז'ן 
עד השלב הזה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר , 
לפני ההגשה נכניס לתנור במצב גריל 180 מעלות ונצלה עד להשחמת הגבינות להגיש חם לשולחן ולהנות .
אפשר להכין כמנות אישיות בתבניות קטנות או בתבנית גדולה אחת.

תבנית אישית

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן