

עראייס פיתה עם בשר טחון טרי, בתוספת, בצל, צנוברים, ירק ותבלינים ארוחה עסיסית וטעימה, מנה שחייבים לאכול אותה חמה ועל המקום, מהמחבת לצלחת, היא קריספית מבחוץ , הבשר נשאר עסיסי מבפנים , בתוספת טחינה, חריף וסלטים, אתם מסודרים בתאבון ….
עראייס פיתות עם בשר :
חומרים ל 8 עראייס ( חצויים) :
מחבת פסים ( רצוי עם טפלון )
4 פיתות מוכנות טריות (שמנמות )
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (קצת שומני, צוואר, צלעות, אופציה מעט שומן כבש מי שאוהב)
1 בצל קטן מגורד גס
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כוס צנוברים ( אופצייה טעימה )
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה (עם הגבעולים)
1/2 כפית מלח שטוחה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט
קורט קינמון
1 כף גדושה פירורי לחם
2 כפות שמן
6 כפות שמן לצלייה (של כל החצאים)
להגשה :
טחינה (1 כוס טחינה, 1/2 כוס מים, חצי לימון, שן שום מגורדת דק, 1/4 כפית מלח, לערבב היטב להוסיף מים לסמיכות הרצויה במידה וחסר)
אופן הכנה:
בקערה שמים בשר, בצל מגורד (והנוזלים שלו), בצל קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט,קורט קינמון, שמן ופירורי לחם, לערבב היטב וליצור 8 קציצות .
לחתוך את הפיתות לחצאים או לרבעים למלא כל חצי/רבע פיתה בקציצת בשר ,
לחמם היטב על הגז מחבת פסים טפלון , להוסיף 6 כפות שמן , נתחיל לצלות/לטגן את חצאי הפיתות קודם כל מהצד הפתוח, נעמיד את הפיתה על הקציצה ונטגן עד להשחמה טובה , ננמיך את האש (לבינונית נמוכה)
ונטגן את הפיתה משני הצדדים עד שהפיתה קריספית , (להצמיד את הפיתה למחבת עם תרוד) להיות סבלנים על מנת שהקציצה תתבשל , להגיש מיד ולהתענג .
***במידה ורוצים בשר יותר צלוי מחלקים את הפיתות לרבעים במקום לחציים , וצולים מכל צידי הפיתות והבשר
בקערה שמים בשר, בצל מגורד (והנוזלים שלו), בצל קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט,קורט קינמון, שמן ופירורי לחם, לערבב היטב וליצור 8 קציצות .
לחתוך את הפיתות לחצאים או לרבעים למלא כל חצי/רבע פיתה בקציצת בשר ,
לחמם היטב על הגז מחבת פסים טפלון , להוסיף 6 כפות שמן , נתחיל לצלות/לטגן את חצאי הפיתות קודם כל מהצד הפתוח, נעמיד את הפיתה על הקציצה ונטגן עד להשחמה טובה , ננמיך את האש (לבינונית נמוכה)
ונטגן את הפיתה משני הצדדים עד שהפיתה קריספית , (להצמיד את הפיתה למחבת עם תרוד) להיות סבלנים על מנת שהקציצה תתבשל , להגיש מיד ולהתענג .
***במידה ורוצים בשר יותר צלוי מחלקים את הפיתות לרבעים במקום לחציים , וצולים מכל צידי הפיתות והבשר
![]() |
| רבעים של עראייס |
![]() |
| עראייס לפני הצלייה |
![]() |
| נטגן את הבשר מהחלק הפתוח של הפיתה עד לקבלת צבע שחום |
![]() |
| ננמיך את האש לבינונית ונצלה עד להשחמה משני הצדדים |

















2 תגובות
יאמי יאמי,, עכשיו הייתי אוכלת כזאת פיתה עם בשר
מלי
איזה כיף תודה רבה 🙂