חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות
החגיגה היוונית שלנו נמשכת , תדמינו לכם שבת בבוקר , מבחר מזטים מתובלים בצבעים משגעים , לחם טרי טעים, חצילים מגולגלים במילוי גבינות, ברוטב עגבניות מתובלות בשום, הגבינה נמסה הרוטב מבעבע והטעם משגע ,
כוסית אוזו , מוזיקה יוונית ברקע, כולם רגועים אוכלים בסיגה סיגה ומרימים כוסית, לחיים יאמס! , קצת ריקודים אוכל משובח אווירה טובה לעשות טוב לנשמה, מה צריך יותר ? סידרתי לכם שולחן מלא כל טוב שנתחיל ?
חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות
20 יחידות:
חומרים :
3 חצילים
250 גרם גבינה בולגרית 5%
150 גרם גבינה צהובה או קשקבל מגורדת
100 גרם מוצרלה מגורדת
1 צנצנת מחית עגבניות (פסאטה) 700 גרם
2 שיני שום כתושות/מגורדות
6 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ענף תימין או אורגנו טרי
אופן הכנה :
נחמם תנור ל- 200 מעלות , נרפד תבנית אפייה עם נייר אפייה ,בעזרת מברשת נשמן את נייר האפייה בכף שמן, נפזר מלח עם מלחיה על גבי נייר האפייה .
נרחץ את החצילים, (אין צורך לקלף) נפרוס לרוחב את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ , נסדר על גבי נייר האפייה , נבריש את החצילים עם 1 כף שמן, נפזר שוב מלח עם מלחיה, נכניס לתנור ל20 דקות או עד שהחצילים משחימים ומתרככים נוציא ונניח לקרור.
בזמן שהחצילים בתנור נכין את הרוטב:
בסיר טפלון נשים 2 כפות שמן , נוסיף 2 שיני שום כתושות ,נטגן 10 שניות , נוסיף מחית עגבניות, 1/2 כוס מים , 1 ענף טימין או אורגנו, 1/2 כפית מלח , 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית סוכר,
לערבב ולבשל על אש בינונית כ-15 דקות לטעום ולתקן תיבול, לכבות ולהניח בצד.
בקערה נשים 250 גרם גבינת פרובטו , נוסיף מחצית מהגבינות המגורדות (את היתרה נשמור בצד) נתבל בקורט מלח, נערבב עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה,
בתבנית לתנור נפזר שיכבה של רוטב עגבניות בעובי 1/2 ס"מ, נגלגל את החצילים,
נניח כפית גדושה גבינות בקצה פרוסת החציל , נגלגל ונניח על גבי הרוטב , כשהפתח כלפי הרוטב , נפזר על החצילים מעט רוטב עגבניות ואת הגבינות המגורדות ששמרנו בצד,
נכניס לתנור במצב גריל חום 200 מעלות כ- 10 דקות או עד שהגבינה מותכת והרוטב מבעבע , להגיש חם ולהתענג על כל ביס.
![]() |
| דקה לפני הכניסה לתנור |
מזט ציזיקי :
2 יחידות יוגורט 3% שומן , 1 מלפפון ירוק גדול טרי , קצוץ דק עם הקליפה , 2 גבעולי שמיר טרי רחוץ וקצוץ דק , 1 שן שום מגורדת דק, 1/4 כפית מלח, לערבב את הכל ולהגיש.
מזט סלט פטרוזיליה וצנוניות עם בצל סגול:
צרור גדול פטרוזיליה ללא גבעולים, 6 צנוניות חתוכות לפרוסות, רבע בצל סגול פרוס דק, מיץ מחצי לימון , 1 כף שמן, 1/2 כפית מלח, לערבב הכל ולהגיש .
מזט סלט חצילים גמבה, מלפפון חמוץ ובצל סגול:
1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות עם הקליפה , למרוח 1 כף שמן על נייר אפייה לפזר מלח, נניח את החצילים על נייר האפייה , נבריש שוב בכף שמן ונפזר מלח , נכניס לתנור 200 מעלות מצב גריל כ20 דקות או עד שהחצילים משחימים, נוציא מהתנור ונקרר,
נחתוך 2 מלפפונים חמוצים, 1/2 גמבה (רצוי צלויה) 1/4 בצל סגול קצוץ לקוביות , נתבל בכפית שמן, מלח, ומיץ מחצי לימון , נערבב ונתקן תיבול לפי הצורך נגיש לשולחן.
שכחתי לציין שזה אפילו לא משמין , אין טיגונים , הגבינות רזות (אפשר להחליף את המוצרלה לגבינה צהובה רזה יותר) לאכול טוב בלי ייסוריי מצפון .























תגובה אחת
הכללל טעים לי. מטורפת על ארוחת מאזטים