בקלאווה גבינה, הלוק הורס והטעם מופלא, תדמיינו בצק קריספי, מילוי גבינת מסקרפונה עשיר ומפנק , סירופ סוכר עדין ופיסטוקים, זה פשוט מושלם!!,

אפשר להכין מראש ולהקפיא, ביום ההגשה לאפות ולפזר סירופ ופיסטוקים, מתכון קל ופשוט יש סרטון הדגמה, אני פשוט אוהבת את החג הזה הכל טעים לי..

למתכוני בקלאווה נוספים:
*בקלאווה מיוחדת
*בקלאווה עירקית מלפוף
בקלאווה גבינה
חומרים 40 יחידות:
1 חבילה דפי פילו
1/2 כוס שמן
250 גרם גבינה מסקרפונה
1.5 מיכל שמנת חמוצה 15% (300 מ"ל)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
100 גרם פיסטוקים קצוצים גס (אפשר לא קלויים אפשר קלויים לבחירתכם)
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים (לא!! תמצית)
אופן הכנה סירופ:
בקלחת לשים סוכר ומים להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות נוספות על אש גבוה, להוסיף מיץ לימון , ומי ורדים ולכבות .
מילוי אופן הכנה:
שמים בקערה גבינת מסקרפונה, 1.5 גביע שמנת חמוצה 15%, 3 כפות סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנה בקלאווה:
מחממים תנור 180 מעלות מצב טורבו,
לפתוח את חבילת הפילו ולכסות במגבת מטבח (שהעלים לא יתייבשו).
מניחים נייר אפייה על גבי השיש, לוקחים עלה של בצק פילו ושמים על נייר האפייה, מורחים בשמן את עלה הפילו עם מברשת, מניחים עוד עלה של פילו על העלה הקודם וגם אותו מורחים בשמן,
ממשיכים ליצור שכבות עם 7 עלי פילו (מחצית מהחבילה).
יוצרים ריבועים : חותכים את הבצק לרוחב ל5 רצועות שוות (7.5 ס"מ כל רצועה) ולאורך 4 רצועות שוות (7.5 ס"מ כל רצועה) יצרנו ריבועים שווים.
שמים במרכז ריבוע כפית מהמלית, סוגרים את קצה הריבוע לקצה המקביל ליצירת משולש, מהדקים קלות
ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה עם רווחים קטנים אחד מהשני,
בזמן שהתבנית הראשונה בתנור מכינים באותה צורה את החצי השני של דפי הפילו (בכל החבילה יש 14 דפים).
נאפה כ-20 דקות או עד שהבקלאווה אפויה וזהובה, מוציאים מהתנור ומפזרים עם כף סירופ סוכר, על כל משולש בקלאווה,(אני משאירה מעט סירופ בצד על מנת לפזר לפני ההגשה)
מקשטים עם פיסטוקים קצוצים, ממתינים מעט כי זה חם ונהנים מכל ביס,
את הבקלאווה שנשארת שומרים במקרר בכלי סגור.
** אפשר להכין יום מראש ולהגיש למחרת הטעם לא נפגם
**אפשר להקפיא את הבקלאוות לפני האפייה (לשמור במקפיא סגור היטב (להפריד עם נייר אפייה בין הבקלאוות שלא ידבקו) ) ולאפות ביום ההגשה.


סרטון הדגמה













6 תגובות
הי שלום
שאלה לגבי המתכון כתוב שניתן להכין ולהקפיא ולאפות ביום שמגישים.אשמח לדעת באיזה בצק פילו את משתמשת כי בבצקים המצוננים כתוב שאינם מתאימים להקפאה ובבצקים הקפואים לאחר הפשרה כתוב שאין להקפיא שנית….תודה רבה
מאוד אוהבת את האתר שלך הכול מוסבר ומצולם כל כך יפה
שרית
היי,
תודה רבהה ❤
אני קונה בצק תמיד פילו קפוא (של בורקס ליאון) מפשירה במקרר, ממלא ומקפיאה שוב אין עם זה שום בעייה
הבצק לא מתקלקל,
גם בצק הפילו הטורקי לא מצונן מצויין
בעבר השתמשתי בפילו של מעדנות אבל הם הפסיקו את היצור שלו
❤❤❤
היי סיגל, באיזו גבינה אפשר להשתמש במקום מסקרפונה?אולי גבינת שמנת עם שמנת חמוצה? או רק שמנת חמוצה? תודה רבה לך מראש
היי סילביה
גבינת המסקרפונה מאוד סמיכה ולא חמוצה, המרקם שלה נשאר יציב והמלית לא בורחת מהבצק, גבינת שמנת פחות יציבה וגם קצת חמוצה, כך שלא ניסיתי ולא יכולה לצפות איך היא תתנהג בזמן האפייה .
היי, תודה על המתכון. נראה מעולה.
האם ניתן לשמן בחמאה במקום בשמן את שכבות הפילו ?
תודה רבה
היי
בטח שאפשר ❤️❤️