טראפלס שוקולד ופקאן מסוכר,


תמיד תמצאו אצלי במקפיא קופסה של ריבועי טראפלס מפנקים לאורחים ספונטניים או סתם לנשנוש מתוק…
אפשר להחליף את הפקאן המסוכר בכל אגוז אחר שאוהבים,
טראפלס שוקולד ופקאן מסוכר
חומרים : כ-50 טראפלס תבנית 20/20 :
500 גרם שוקולד מריר 50% מוצקי קקאו (לא צריך יותר )
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל )
25 גרם חמאה
100 גרם פקאן מסוכר
לציפוי:
3/4 כוס קקאו (לא ממותק)
אופן הכנה :
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה , שמים את השוקולד בקערה חסינת חום,
מוזגים את השמנת החמה על השוקולד המריר ,
ממתינים 1 דקה, מערבבים היטב עם כף עד שהשוקולד נמס לגמרי,
מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה,
מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה, מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית,
מפזרים את אגוזי הפקאן על גבי התערובת, ומכניסים אותם לעיסת השוקולד בעזרת כפית,
מישרים את פני השוקולד ומכניסים למקפיא ל-8 שעות לפחות.
לאחר שהשוקולד התמצק, נחתוך לקוביות בעזרת סכין גדולה ,
בכלי עם מכסה נפזר 1/2 כוס קקאו, נעביר את קוביות הטראפלס לכלי עם הקקאו נפזר את יתרת הקקאו מלמעלה,
נסגור את המכסה היטב, ננער/נשקשק את הקוביות שיצופו בקקאו מכל הכיוונים שימו לב בזמן הניעור להחזיק את המכסה עם הקופסה (שלא תפתח לכם במהלך הניעור ואז אני לא מקנא במה שיקרה…)
מקבלים טראפלס מצופים בקקאו עם לוק הורססס.
לשמור בקופסה אטומה במקפיא עד להגשה .
לגרסת פרווה ושיוצאת מאוד טעימה 200 מ"ל קרם קוקוס (חצי קופסה) ו-400 גרם שוקולד מריר להמיס יחדיו להוסיף אגוזים ולהקפיא (אין צורך בתחליף לחמאה ויש להשתמש בקרם קוקוס לא בחלב קוקוס )
מתכון נוסף לטראפלס אגוזי לוז/פיסטוק













10 תגובות
כלכך יפים, ממש תענוג לראות טראפלס כאלה יפייים
יבורכו ידייך סיגל היקרה 3> (:
מחדש חדש לא יודעת איפה הלב האדום שאני כל כך אוהבת חח
מחשב חדש *
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
תודה רבה מקסימה שלי נשיקות 😘😘😘
מושלמיםםם
היי סיגלי
לפרווה
יש להרתיח את הקרם קוקוס ??
היי אפשר לחמם את הקרם עם השוקולד במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה מצטערת על האיחור בתגובה …
תודה אהובה 😍😍😍
למה לא שמנת פרווה
אפשר גם שמנת פרווה , אני פחות אוהבת …