היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

טורט קפה ומוס וניל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

טורט קפה ומוס וניל

 
 

עוגת טורט קפה ומוס וניל טעימה ומיוחדת, היא קלה להכנה לא להיבהל מאורך המתכון הוא מאוד פשוט, רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה, כל הטעמים יתמזגו היטב, מוס הוניל מאוד עשיר וטעים.

אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור במקפיא מכוסה היטב (שלא תקבל טעמים מהמקפיא)
ביום ההגשה להפשיר במקרר ולהגיש  .

טורט קפה ומוס וניל:


חומרים תבנית קפיצית 24

טורט :
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח 120 גרם (או 1 כוס קמח + 10 גרם אבקת אפייה )
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל

חומרים למוס וניל :

2 שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
1 גבינת מסקרפונה 250 גרם
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כוס קפה חזק ממכונת קפה (לקרר לטמפרטורת החדר לא חם, ללא חלב וסוכר) או 1 כוס קפה עם 2 כפיות קפה נמס

קישוט לא חובה אבל טעים… :
50 גרם שוקולד מריר + 1 כפית שמן
50 גרם שוקולד חלב + 1 כפית שמן
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים

אופן הכנה:

נחמם תנור 180 מעלות .
בקערת המיקסר נשים 4 ביצים שלמות ,(ללא קליפה כן.. ) נקציף כ-1 דקה ונוסיף בהדרגה 1 כוס סוכר,  נוסיף 1 כפית תמצית וניל ו-1 כף שמן , נקציף עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (הוא לא יציב במיוחד זה בסדר), 

נוסיף ידנית ובהדרגה את הקמח נערבב עם מרית בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה,

נרפד תבנית קפיצית קוטר 24 בנייר אפייה נשמן עם מעט שמן נעביר את הבלילה לתבנית ונאפה כ-20 דקות עד להזהבה כשקיסם ננעץ בעוגה יוצא יבש, נניח לקירור.

לאחר שהעוגה התקררה נעביר סכין בדפנות העוגה ונשחרר אותה מהתבנית, 
נחצה את העוגה ל-2 חלקים נרים את החלק העליון עם צלחת שטוחה, נסגור בחזרה את התבנית,
קיבלנו תבנית עם בסיס טורט, זה הזמן לשים את השקף, 

נרטיב (בעזרת כף) את בסיס העוגה עם חצי כוס קפה לא ממותק .

את החלק העליון שהוצאנו נחתוך לקוטר קטן יותר (נשים צלחת קטנה באמצע ונחתוך מסביב) .

אופן הכנת הקרם:

נוסיף לגבינת המסקרפונה 1 כף סוכר ונערבב היטב (בתוך הקופסה) .

בקערת המיקסר נשים 2 מכלי שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל נערבב כחצי דקה, נוסיף את גבינת המסקרפונה ונקציף עד לקבלת קצף אחיד .

נעביר מחצית מקרם הווניל על בסיס העוגה ,  נניח את הטורט שחתכנו על הקרם באמצע , נרטיב את עוגת הטורט בלבד בקפה , נשפוך את יתרת הקרם על העוגה וניישר את הקרם בצורה אחידה. נכניס למקפיא 

הכנת הקישוט:

נמיס 50 גרם שוקולד מריר בפולסים במיקרוגל, נוסיף 1 כפית שמן ונערבב עד לקבלת מרקם חלק
נמרח את השוקולד על נייר אפייה (לא דק מידי) נפזר מחצית מאגוזי הלוז השבורים על השוקולד. 

נמיס 50 גרם שוקולד חלב בפולסים במיקרוגל נוסיף, 1 כפית שמן ונערבב עד לקבלת מרקם חלק
 נמרח את השוקולד על נייר אפייה (לא דק מידי)אפשר באותו נייר אפייה , נפזר מחצית מאגוזי הלוז השבורים על השוקולד. 

נקפיא את נייר האפייה עם השוקולדים עד שהוא מתקשה נוציא מהמקפיא ונחתוך לחתיכות גסות, 

נפזר על העוגה בצורה חופשית .

 

עוגת קפה ואגוזי לוז

עוגת שוקולד וקרם קפה יהודית אביב

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

19 תגובות

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to find somebody with some original ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this web site is one thing that is needed on the web, someone with a bit of originality. useful job for bringing one thing new to the web! best online casinos

    1. היי יקירתי מידת הכוס שלי היא 200 מ"ל
      כוס חד פעמית שתיה קרה זה 180 מ"ל

  2. היי סיגל האלופה
    לא צריך בקרם יותר מכף סוכר? זה יוצא מתוק? נראה לי כאילו חסר סוכר בתור אחת שלא אוהבת עוגות מתוקות.

    1. היוש,
      לטעמי זה מספיק מתוק (יש גם אינסטנט פודינג וניל ) אבל תטעמי את הקרם ובמידה והוא לא מתוק לך את יכולה להוסיף עוד כף סוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן