היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

שיפודי פרגיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שיפודי פרגיות מתובלות עסיסיות ואפילו לא משמינות, ממש כמו שיפודים על המנגל אבל על מחבת,
אני אוהבת להכין סלט טעים ליד ויש לי ארוחה מנצחת, מזינה, מאוזנת ובעיקר טעימה בכלום עבודה, אפשר לצלות את הפרגיות בלי השיפוד אבל בעיני זה פחות טעים, אפשר כמובן להגיש עם פיתות חמות, טחינה,
מנה שילדים אוהבים וביננו גם המבוגרים.

שיפודי פרגיות

חומרים ל-18 יחידות

1 ק"ג פרגית חתוכה לקוביות
3/4 כפית שטוחה מלח
1 כף פפריקה
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
1/2 כפית תבלין לחמוצים
1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף( לא חובה)
1 כף שמן
1/2 כוס מים

שיפודי עץ קטנים

אופן הכנה:
נשטוף את קוביות הפרגית ונסנן מנוזלים

נשים את קוביות הפרגית בקערה, נוסיף תבלינים: 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל גרוס, 1/4 כפית שבבי צ'ילי (לא חובה), 3/4 כפית מלח, 1/2 כפית תבלין לחמוצים, 1 כף שמן, חצי כוס מים, לערבב היטב נערבב היטב נניח במקרר מכוסה לשעתיים שהטעמים יחדרו לפרגית.

נשפד את הפרגיות על שיפודי עץ קטנים, 3 או 4 חתיכות זה לא צריך להיות עמוס או צפוף על השיפוד.

  • נחמם היטב סיר טפלון שטוח (סוטאז') על אש גבוהה, נוסיף 1 כפית שמן, נצלה את הפרגיות (לשים כמה שיותר בצפיפות), כ -2 דקות עד שהן מקבלות צבע יפה , הופכים לצד השני וצולים עוד 2 דקות לאחר מכן מנמיכים את האש לעוד 1 דקה, הופכים מידי פעם עד שהפרגיות מוכנות.
  • בודקים שהפרגית מוכנה ומוציאים מהמחבת, מגישים חם ומתענגים.

***שימו לב שאין הרבה שמן במחבת וזה יוצא מצויין… 

סלט סלט ירוק טעים :

1 חבילה עלי ארוגולה/רוקט
10 יחידות עגבניות שרי חצויות
1/2 בצל סגול קטן
1/4 לימון טרי
1/4 כפית מלח
1 כפית שמן זית/חמנייה

אופן הכנה:

בקערה נשים עלי רוקט, עגבניות שרי חצויות לחצי, בצל קטן חתוך לטבעות דקות, לתבל במלח, לימון ושמן , לערבב, לטעום תיבול ולתקן במידת הצורך, להעביר לצלחת הגשה להוסיף את שיפודי הפרגית ולהגיש

אפשר לשדרג ולהגיש עם שבבי שקדים קלויים .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן