קציצות פרגית עם זיתים רכות וטעימות מבושלות ברוטב זיתים חרפרף וסמיך, תשמחו לשמוע שיש רק 2 כפות שמן בכל התבשיל וזה לגמרי מספיק, בתקופה האחרונה עברנו לקציצות פרגית או עוף קצת שינוי מקציצות בשר בקר, הן יותר קלות לעיכול וממש טעימות אני בעד לגוון, התחלתי לשים בתערובת הקציצות קוואקר אינסטנט, יותר בריא וממש טעים, התבשיל מוגש עם אורז לבן שסופג את כל הטעמים וזה מעדן.
קציצות פרגית עם זיתים
חומרים רוטב :
סיר סוטאז' רחב 28 קוטר (רצוי טפלון)
1 קופסה זיתים מגולענים (חרוזית)
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה גדולה מאוד אדומה מקולפת מקליפה.
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות שמן
1 פלפל חריף חתוך לטבעות (אפשר פחות/או יותר תלוי במידת החריפות שתרצו)
2 שיני שום מקולפות ופרוסות
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
חומרים לקציצות: 20 יחידות בינוניות
600 גרם פרגית טחונה
1 בצל גדול מגורד גס
2 כפות גדושות קוואקר אינסטנט/ פירורי לחם /קמח מצה בפסח
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה דק (עם הגבעולים)
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק (עם הגבעולים)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט לקציצות
1/4 כפית כמון
להגשה : חופן כוסברה שטופה וקצוצה.
קציצות אופן הכנה
בקערה שמים את הפרגית הטחונה, בצל מגורד גס בלי הנוזלים (לא לסחוט את הבצל), כוסברה קצוצה, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, 2 כפות קוואקר אינסטנט, לערבב היטב (עם היד) וליצור קציצות עגולות בינוניות,( אפשר להרטיב את היד עם מים או מעט שמן וליצור קציצות עגולות ) נשמור במקרר עד להכנת הרוטב.
אופן הכנה רוטב עגבניות:
בקערה חסינת חום נשים את הזיתים ונשטוף עם מים מהברז כ- 3 פעמים להוצאת המליחות, לאחר השטיפה נשים את הזיתים בקערה ונשפוך עליהם מים רותחים עד לכיסוי נניח בצד עד להכנת הרוטב.
בסיר סוטאז' נשים 2 כפות שמן, קוביות גמבה, 2 שיני שום פרוסות, נוסיף עגבנייה חתוכה ומקולפת, פלפל חריף חתוך לטבעות, 1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה גס, 1 כף גדושה רסק עגבניות, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית סוכר נערבב, נוסיף 2 כוסות מים רותחים
נכסה את הסיר ונבשל על אש גבוהה כ- 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט, נסנן את הזיתים מהמים ונוסיף לסיר מבשלים עוד 10 דקות עם מכסה סגור נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך,
נוסיף את קציצות הפרגית לסיר, ננמיך את האש לבינונית נמוכה ונבשל כרבע שעה מכסה סגור, מידי פעם לנענע את הסיר או לפזר רוטב עגבניות עם כף על הקציצות והזיתים, מבשלים עד שהרוטב סמיך, טועמים ומתקנים תיבול, מפזרים כוסברה ומגישים חם .