לחם שום, רך עסיסי וזהוב, הריח שמתפשט בבית מטריף חושים, אני אוהבת להגיש אותו עם חמאת שום מתובלת ביחד זה שילוב מושלם.

קל להכנה וטעים בטרוף, שילוב מושלם של שום בזיליקום ושמן זית על בצק רך זהוב וטעים, מבטיחה לכם לא תפסיקו להכין , הילדים שלי טורפים אותו , כיף להגיש אותו לשולחן הוא יפה להגשה וריחני כולם נהנים לזלול קטנים וגדולים .
לחם שום:
500 גרם קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
360 גרם מים (בערך 2 כוסות חד פעמיות שתייה קרה)
ציפוי:
4 שיני שום מגורדות דק (אפשר יותר)
8 עלי בזיליקום קצוצים דק
1/2 כוס שמן זית (אפשר יותר)
1 כפית מלח גס
אופן הכנה :
לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה ולערבב כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד וקצת דביק,
לכסות את הקערה ולהניח לבצק לתפוח כ 1/2 שעה,
להעביר את הבצק בעדינות למשטח עבודה מקומח היטב אני עובדת על נייר אפייה מקומח, הבצק רך אין צורך לרדד עם מערוך,
לשטח מעט עם הידיים לצורת מלבן בעובי 2 ס"מ . לחתוך לאצבעות בעובי 2 ס"מ להעביר את האצבעות לתבנית עם נייר אפייה משומן מעט, עם רווחים של 1 ס"מ, לכסות את התבנית עם נייר אפייה ולתת לבצק לתפוח כ-3/4 שעה,
להכין את הרוטב: לשים את השום הבזיליקום ושמן הזית בקערה לערבב ולהניח בצד,
לאחר שהלחם תפח נחמם תנור ל-200 מעלות, נבריש בעדינות ובנדיבות את האצבעות בתערובת השמן ,שום ובזיליקום, נפזר כמה גרגרי מלח גס על כל לחם ונאפה כ- 20 דקות או עד להזהבה/השחמה, כשהלחם יוצא חם מהתנור נבריש שוב
מהשמן עם השום והבזיליקום, נגיש לשולחן ונתענג .
תוספות : לאחר 15 דקות אפייה אפשר להוסיף גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת ולנמשיך באפייה עד להשחמה ….

48 תגובות
נראה פגז!!
וואו יצא נפלא. תודה רבה
איזה כיף תודה רבה 🙂
אפשר להקפיא?
כן אפשר להקפיא לאחר האפייה לאחר ההפשרה ממליצה לחמם שוב ולמרוח שמן זית ושום לפני ההגשה 😊😊😊
תודה אהובה 😍😍😍
לאחר הרידוד והחיתוך? האם להפריד את האצבעות? הן לא נדבקות אחת לשניה לאחר התפחה נוספת ואפיה?
כמה יחידות יוצא מחצי ק"ג?
נראה מושלם !!!
כמה יח' לערך יוצא מחצי קילו?
מתכון אלוף תודה רבה!!!!
כן להעביר את הלחם לתבנית עם רווחים 😍
תודה רבה יוצאים כ-20 יחידות 🙂 (אם עושים אותם קטנים יוצאים יותר כ-2 תבניות
תודה רבה שמחה שאהבתם 🙂
נראה ממש טעים ומדהים
מהמם !!!!!!
כמה כוסות קמח?
כמה כוסות קמח?
איזה כיף תודה רבה 🙂
תודה רבה רבה 🙂
אני מאוד אוהבת את המתכון הזה קל וטעים
תודה רבה איזה כיף 🙂
סיגל יקרה! תודה רבה על מתכון מושלם!!!!!!! אני הכפלתי את כמות הבצק והייתי יותר נדיבה בכמויות של שמן הזית, השום, מלח ים אטלנטי והבזיליקום בהברשה. יצא מעדן!!!!!!! אלפי תודות!!!
איזה כיף אני שמחה לשמוע שאהבתם תודה רבה לך 🙂
נראה מאד מפתה…
אני רוצה לצרף את התבנית לתבשיל אחר בתנור, שצריך חום של 180 מעלות.
זה אפשרי (ורק יקח יותר זמן), או שלא מומלץ?
תודה
היי תודה רבה עדיף לאפות בנפרד … הריחות שלא יתערבבו …
הכנתי, בנפרד. דרש הרבה יותר קמח מבמתכון, אבל יצא מעולה. תודה.
במתכון את רושמת לחתוך לאצבעות בעובי 2 ס"מ. אם כך איך הלחמניות מקבלות נפח – עובי? מהתפיחה בלבד? אין צורך לגלגל אותן לגלילים לפני האפייה?
היי, הן תופחות ואין צורך לגלגל אותם לגלילים ברגע שיוצרים מלבן וחותכים אותם נוצרות אצבעות שום ארוכות
תודה על המענה המהיר. ננסה ונקווה לטוב
היי סיגל אני לא נוהגת להגיב למתכונים והפעם הייתי חייבת יצא מדוייק ונפלא תודה
למה אחרי ההתפחה שאני מורחת את הלחמניות עם השמן זית הן יורדות מגובהן?
ואחרי הרפיה הן קרספיות יותר מאשר לחמניה?לא שזה לא טעים
היי אם הלחמניות ירדו מגובהן כנראה שהתפחת אותם יותר מידי, המריחה של השמן צריכה להיות מאוד עדינה , לגבי אחרי האפייה אין לי מושג זה לא קרה לי , הלחמניות מאוד רכות , אולי נאפו לך יותר מידי , אין לי דרך לדעת …. סורי
תודה רבה שמחה שאהבת איזה כיףף 😍😍
יצא מושלם!!!נראה טוב וטעיםםם !!!!!!!יבורכו ידייך!!
איזה כיףףף שמחה שאהבת אסמח לתמונה , מוזמנת לשתף בפייסבוק שלי או לתייג אותי באינסטגרם , תודה רבה וחג שמח
וואווו יצא לי מושלם
ניראה סוף!
האם לאפות בטורבו או רגיל?
תודה רבה,
כן אני אופה בטורבו
הי, האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהקפיא?
נראה כל כך מגרה אני הולכת להכין הבזיליקום צריך טרי או יבש?
תודה רבה אני משתמשת בטרי
כן אפשר בהחלט לא במקפיא לשים במקרר לתפיחה
מתכונת מאוד טובה ,תודה לך, הכנו ונהננו מארוחה .
תודה רבה
שמחה שאהבתם
הי, האם הכוונה ל360 מ״ל אן 360 גרם מים לבצק?
היי,
כן יש גם מילוי דלעת צמתוני,
והבצק הוא אותו בצק
ניראה סוף!
האם לאפות בטורבו או רגיל?
כן אפייה בטורבו