דג סלמון אפוי בעשבי תיבול, מתכון שקיבלתי מגיסתי נעמה, ומככב כמעט בכל ארוחת שישי בשולחן השבת שלנו ובארוחות חגיגיות


מבחינתי סלמון זה הדג הכי טעים בים, אין בו כמעט קוצים יש לו טעם מיוחד הוא בשרני, עסיסי וטעים בכל צורת עשייה.
בגלל הקוצים שיש בדגים לא תמצאו אצלי מתכונים עם דגים שלמים אלה רק מפולטים או כקציצות דג ,יש לי ממש בעיה איתם, אז מבחינתי סלמון הוא דג מושלם לאכילה.
מה גם שאת המתכון הזה אפשר להכין מראש ולאפות סמוך להגשה, הדג נשאר עסיסי גם למחרת חם או קר הוא טעים בכל מצב במיוחד עם תערובת עשבי התיבול הלימון והשום המתכון.
לא לוותר על החרדל במתכון (אני אישית לא אוהבת חרדל) אבל הוא מוסיף המון ולא מרגישים אותו בטעם.
דג סלמון אפוי בעשבי תיבול
חומרים :
10 יחידות פילה דג סלמון נקי מעור ורחוץ
1/2 חבילה כוסברה שטופה
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה
6 שיני שום כתושות
1 כף ממרח חרדל רגיל (לא גרגרים)
1 כפית גדושה מלח
1/3 כוס שמן זית
1 לימון שלם
אופן הכנה
נשים את חתיכות הדג בקערה, נסחט חצי לימון טרי על הדג ונניח בצד.
נקצוץ קטן פטרוזיליה וכוסברה נשים בקערה, נוסיף 6 שיני שום כתושות, 1 כף ממרח חרדל, 1 כפית גדושה מלח, מיץ מחצי לימון טרי ו-1/3 כוס שמן זית, נערבב עד לקבלת תערובת אחידה (הריח והטעם משגעים).
מניחים את נתחי הדג (לא שוטפים את הלימון) בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה (ברווחים קטנים),
מורחים על כל נתח של דג כפית גדושה מתערובת עשבי התיבול, את מה שנשאר מחלקים שוב,
עד השלב הזה אפשר לשמור במקרר כ-3 שעות (סגור עם ניילון) ,
מחממים תנור ל-190 מעלות מכניסים את הדג לאפיה ל-20 דקות ,
מוצאים ומגישים מיד .
מוזמנים לבקר :
44 תגובות
שלום תודה . מכוסה או לא?
היי לא מכוסה 20 דקות בלבד ולהוציא תודה
היי לא מכוסה 20 דקות בלבד ולהוציא תודה
היי סיגל.מכינה את הדג לערב שישי.תודה על מתכונים נהדרים.
איזה כיף תודה לך סופ"ש נפלא ושבת שלום 🙂
איזה סוג של דג סלמון?
היי סיגל,
הדג הזה הפך לכוכב כמעט קבוע אצלנו בשולחן שבת. תודה!
יעל
סיגל ערב טוב,
מתכון פשוט, קל וטעים מאוד.
תודה רבה.
אריק
איזה כיף לשמוע תודה רבה 🙂
תודה רבה אריק אני שמחה שאהבת 🙂
פילה סלמון טרי
מתי שמים לשלוש שעות במקרר? לאחר שהנחתי את התיבול או לפני?
לאחר שהדג מתובל ( לא חייבים אבל זה ממש מוסיף )
לאחר שהדג מתובל ( לא חייבים אבל זה ממש מוסיף )
אפשר להכין את הדג בפרוסות
אפשר לקבל מתכון לרוטב?
אפשר לקבל מתכון לרוטב?
נהדררררררררר
בהחלט גם אצלי זה בפרוסות 😊
המתכון כתוב למעלה 😊
וואי תודה רבה אחלה מתכון עשיתי ויצא מדהים תודה על המתכון (:
תודה רבה אני שמחה לשמוע 🙂
היי המתכון מתאים גם לסטייק סלומון?
אפשר חרדל דיז'ון? זה מה שיש לי בבית…
בהחלט 🙂
את/ה מתכוון/נת לגרגרים ? אפשר אבל זה פחות מוצלח 🙂
אפשר דג סלמון קפוא? להפשיר קודם?
20 דקות זה המון. מספיק 12 דקות בשביל סלומון . מה אפשר להוסיף בשביל לקבל חריפות?
אפשר גם לצרטב אותו במחבת??
ואם כן כיצד ובאיזו מחבת ? רגילה או פסים ?
20 דקות זה בול הזמן לקבלת דג עסיסי וטעים אני משתמשת בדג טרי זה חשוב , אפשר להוסיף שבבי צ'ילי או פלפל חריף קצוץ דק לרוטב.
שלום סיגל, האם ניתן להחליף את דג הסלמון בדג אחר? אולי מושט? ואם הוא קפוא זה בסדר? תודה רבה 🙂
היי עידן , אפשר להחליף את הדג בכל פילה דג אחר דניס, בורי, ומושט , אפשר גם קפוא , למרות שתמיד עדיף טרי הטעם שונה 🙂
אחרי שהוא מתובל להכניס למקרר ל3 שעות ואז לתנור ל20 דק'?
עם אין חרדל מה אפשר במקום
רצוי לשים חרדל זה מוסיף המון אבל אם אין אפשר להוסיף 1 כפית מיונז .
20 דקות זה המון זמן….
סיגל שלום,
אנחנו לא אוהבים חרדל האם מרגישים את הטעם שלו ? הוא דומיננטי?
תודה מראש על התשובה
היי לא מרגישים את הטעם שלו אבל זה ממש מוסיף,
גם אני לא אוהבת חרדל ונהנת מכל ביס 🙂
צריך או חייב חרדל ? לא אוהבים את הטעם
היי
צריך חרדל הוא מוסיף המון גם אני לא אוהבת את הטעם ולא מרגישים אותו
האם אפשר להשאיר יותר מ-3 שעות מכוסה עם ניילון?
היי איציק
בטח שאפשר הטעם רק משתבח 🙂
למה לא חרדל גרגירים
היי,
אפשר גם עם חרדל גרגרים (אצלי פחות אוהבים ) והמרקם פחות קרמי