היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

דג סלמון אפוי בעשבי תיבול

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

דג סלמון אפוי בעשבי תיבול, מתכון שקיבלתי מגיסתי נעמה, ומככב כמעט בכל ארוחת שישי בשולחן השבת שלנו ובארוחות חגיגיות

 
 

מבחינתי סלמון זה הדג הכי טעים בים, אין בו כמעט קוצים יש לו טעם מיוחד הוא בשרני, עסיסי וטעים בכל צורת עשייה.

בגלל הקוצים שיש בדגים לא תמצאו אצלי מתכונים עם דגים שלמים אלה רק מפולטים או כקציצות דג ,יש לי ממש בעיה איתם, אז מבחינתי סלמון הוא דג מושלם לאכילה.

מה גם שאת המתכון הזה אפשר להכין מראש ולאפות סמוך להגשה, הדג נשאר עסיסי גם למחרת חם או קר הוא טעים בכל מצב במיוחד עם תערובת עשבי התיבול הלימון והשום המתכון.

לא לוותר על החרדל במתכון (אני אישית לא אוהבת חרדל) אבל הוא מוסיף המון ולא מרגישים אותו בטעם.

דג סלמון אפוי בעשבי תיבול

חומרים :
10 יחידות פילה דג סלמון נקי מעור ורחוץ
1/2 חבילה כוסברה שטופה
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה
6 שיני שום כתושות
1 כף ממרח חרדל רגיל (לא גרגרים)
1 כפית גדושה מלח
1/3 כוס שמן זית
1 לימון שלם

אופן הכנה
נשים את חתיכות הדג בקערה, נסחט חצי לימון טרי על הדג ונניח בצד.

נקצוץ קטן פטרוזיליה וכוסברה נשים בקערה, נוסיף 6 שיני שום כתושות, 1 כף ממרח חרדל, 1 כפית גדושה מלח, מיץ מחצי לימון טרי ו-1/3 כוס שמן זית, נערבב עד לקבלת תערובת אחידה (הריח והטעם משגעים).

מניחים את נתחי הדג (לא שוטפים את הלימון) בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה  (ברווחים קטנים),
מורחים על כל נתח של דג כפית גדושה מתערובת עשבי התיבול, את מה שנשאר מחלקים שוב,
עד השלב הזה אפשר לשמור במקרר כ-3 שעות (סגור עם ניילון) ,
מחממים תנור  ל-190 מעלות מכניסים את הדג לאפיה ל-20 דקות ,
מוצאים ומגישים מיד .

מוזמנים לבקר :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

44 תגובות

  1. היי סיגל,
    הדג הזה הפך לכוכב כמעט קבוע אצלנו בשולחן שבת. תודה!
    יעל

  2. 20 דקות זה המון. מספיק 12 דקות בשביל סלומון . מה אפשר להוסיף בשביל לקבל חריפות?

  3. 20 דקות זה בול הזמן לקבלת דג עסיסי וטעים אני משתמשת בדג טרי זה חשוב , אפשר להוסיף שבבי צ'ילי או פלפל חריף קצוץ דק לרוטב.

  4. שלום סיגל, האם ניתן להחליף את דג הסלמון בדג אחר? אולי מושט? ואם הוא קפוא זה בסדר? תודה רבה 🙂

  5. סיגל שלום,
    אנחנו לא אוהבים חרדל האם מרגישים את הטעם שלו ? הוא דומיננטי?
    תודה מראש על התשובה

    1. היי לא מרגישים את הטעם שלו אבל זה ממש מוסיף,
      גם אני לא אוהבת חרדל ונהנת מכל ביס 🙂

    1. היי
      צריך חרדל הוא מוסיף המון גם אני לא אוהבת את הטעם ולא מרגישים אותו

    1. היי,
      אפשר גם עם חרדל גרגרים (אצלי פחות אוהבים ) והמרקם פחות קרמי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן